Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Piaţa clădirilor inteligente din Europa se va apropia de 19 miliarde de dolari în 2030

Smart City /

Piaţa clădirilor inteligente din Europa se va apropia de 19 miliarde de dolari în 2030
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Dimensiunea pieţei globale a clădirilor inteligente din Europa va ajunge la 18,59 miliarde de dolari în 2030, de la 4,40 miliarde de dolari în 2022, respectiv 5,27 miliarde de dolari în 2023, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 19,7%, conform unui raport realizat de Fortune Business Insights, preluat de globenewswire.com

  Sursa citată menţionează că această creştere a pieţei de profil este alimentată de preocupările crescânde legate de intimitate şi siguranţă, care au generat o cerere din ce în ce mai mare de dispozitive inteligente de securitate. Cererea a venit pe fondul creşterii numărului de infracţiuni precum spargerea şi furtul în proprietăţi comerciale sau rezidenţiale. Adoptarea extinsă a sistemelor de control al accesului (sisteme de securitate) a stimulat expansiunea pieţei clădirilor inteligente, confom raportului citat, care aminteşte că marii furnizori de soluţii pentru piaţa europeană a clădirilor inteligente sunt: Novoferm GmbH (Germania), Bosch GmbH (Germania), GEZE GmbH (Germania), Johnson Controls (Irlanda), Hormann (Germania), Schüco International (Germania), ZKTeco Europe S.L. (Spania), Dormakaba (Elveţia), SALTO (Spania), SimonsVoss (Germania), Schneider Electric (Franţa), ABB (Elveţia), Honeywell International Inc. (SUA).

  Fortune Business Insights subliniază că unul dintre factorii cheie care susţin creşterea pieţei clădirilor inteligente din Europa este adoptarea din ce în ce mai mare a sistemelor securizate de control al accesului în industria ospitalităţii. Tehnologia în cauză este adoptată pentru managementul şi activităţile hoteliere, în vederea reducerii costurilor şi a eficientizării proceselor operaţionale.

  Cu toate acestea, notează sursa citată, expansiunea industriei de profil ar putea fi limitată de preţurile ridicate ale sistemelor inteligente de închidere a uşilor şi de problemele tehnice asociate.

  Germania - lider pe piaţa clădirilor inteligente din Europa, datorită investiţiilor în tehnologia digitală

  Germania deţine cota majoritară pe piaţa clădirilor inteligente din Europa, potrivit Fortune Business Insights, care aminteşte că expansiunea din această ţară este impulsionată de investiţiile tot mai mari ale companiilor în tehnologie digitală pentru construirea de platforme autohtone.

  Conform estimărilor din raport, şi piaţa din Marea Britanie se va extinde într-un ritm semnificativ în perioada 2023-2030, iar creşterea va fi stimulată de implementarea la scară tot mai mare a soluţiilor inteligente în clădiri.

  Fortune Business Insights mai arată că principalii jucători de pe piaţa analizată se implică în alianţe, parteneriate şi acorduri de fuziune pentru a-şi consolida poziţia. În plus, multe companii din domeniu se concentrează pe activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru lansarea de noi produse.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Companii

  Internaţional