Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Piaţa tabletelor a "explodat"

Perspective /

Piaţa tabletelor a "explodat"
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Pandemia a suflat din plin în pânzele producătorilor de tablete, telefoane inteligente şi laptopuri. Distanţarea socială, munca de la domiciliu şi şcoala online au ajutat piaţa tabletelor să înregistreze cele mai bune vânzări din 2013, după un trimestru dominat, din nou, de Apple. În primul trimestru al anului, conform IDC (International Data Corporation), au fost vândute 39,9 milioane tablete, cu 55,2% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut.

  O creştere aşa mare nu a mai înregistrat această piaţă din 2013. Cu 12,7 milioane de unităţi livrate, Apple şi-a consolidat poziţia de lider, după ce a crescut cu 64,3% de la an la an. Producătorul iPad-ului are acum o cotă de piaţă de 31,7%, de la 30% în urmă cu un an. Samsung îşi păstrează locul doi, după ce a livrat 8 milioane de unităţi, în creştere cu 60,8%. Samsung are acum o cotă de piaţă de 20%. La mare distanţă, cu 3,8 milioane de unităţi livrate, respectiv 3,5 milioane de unităţi livrate, vin Lenovo şi Amazon. Aceştia, însă, au înregistrat creşteri masive de la an la an, de 138%, respectiv 143%.

  Pe locul 5 rămâne Huawei, care nu a putut să profite de pe urma pandemiei, din cauza restricţiilor impuse de Statele Unite. Producătorul chinez a livrat 2,7 milioane de unităţi, cu o creştere de numai 1,7%. Vaccinarea şi relaxările de la orizont sunt veşti proaste pentru producătorii de tablete, susţin cei de la IDC, care cred că acestea vor încetini trendul lucrului şi amuzamentului de acasă, care au stat la baza creşterii pieţei de tablete.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective