Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

POROTHERM 36,5 TERMOPLUSInovaţie pentru construcţii de la Wienerberger

Materiale /

Inovaţie pentru construcţii de la Wienerberger
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Noua soluţie de zidărie constă în blocuri ceramice cu inserţii de vată bazaltică

  Completând gama de produse Porotherm TermoExpert - alături de blocurile ceramice Porotherm 38 STh, Porotherm 30 STh şi Porotherm 25-29 Th Light -, Porotherm 36,5 TermoPlus este o nouă soluţie inovatoare de la Wienerberger, care constă într-un bloc ceramic şlefuit cu inserţii de vată minerală bazaltică.

  Produsul este destinat zidăriilor cu rosturi subţiri, la execuţia pereţilor nestructurali din zidărie.

  Datorită performanţei termice ridicate a acestui produs inovator care conferă o transmitanţă termică a zidăriei de 0,21W/m2K, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus nu este necesar un sistem de termoizolaţie suplimentar, apreciază specialiştii de la Wienerberger.

  În prezent, această soluţie este unică pe piaţa din ţara noastră, după cum apreciază reprezentanţii companiei, care arată că, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus, nu este necesar un sistem de termoizolaţie suplimentar: "Sistemul de zidărie realizat cu blocul ceramic şlefuit Porotherm 36,5 TermoPlus împreună cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix sau mortarul în rost subţire Porotherm, asigură o execuţie rapidă pentru o construcţie performantă energetic. Combinând argila arsă şi vata minerală, Porotherm 36,5 TermoPlus contribuie la calitatea aerului pentru o viaţă sănătoasă în interiorul locuinţei, fără mucegai, menţinând temperatura optimă în orice condiţii".

  Componentele sistemului de zidărie ceramică termoizolantă Porotherm sunt blocurile ceramice şlefuite cu inserţii de vată minerală bazaltică Porotherm 36,5 TermoPlus şi Porotherm 36,5 1/2 TermoPlus, împreună cu una din soluţiile inovatoare menţionate mai sus.

  Sursele citate subliniază că noua soluţie de zidărie prezintă multiple avantaje, după cum urmează:

  - Este o tehnologie de ultimă generaţie pentru realizarea zidăriei ceramice

  Blocurile ceramice cu inserţii de vată minerală bazaltică reprezintă o combinaţie de materiale tradiţionale şi tehnologii de ultimă generaţie, soluţia finală fiind rezultatul experienţei de peste 195 de ani de inovaţie al Wienerberger. Îndeplinind cele mai exigente cerinţe, blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus permit un timp redus de execuţie şi o zidărie curată şi uscată care asigură caselor un climat sănătos şi confortabil, pentru mai multe generaţii.

  - Conferă un microclimat sănătos pentru locuinţe, realizat din cărămidă făcută cu materiale naturale

  Blocurile ceramice Porothern 36,5 TermoPlus sunt 100% naturale, fiind realizate din argilă şi inserţii de vată minerală, din rocă vulcanică. Această combinaţie contribuie la calitatea aerului pentru o viaţă sănătoasă în locuinţe fără mucegai.

  - Are proprietăţi ridicate de izolare acustică

  Acest produs inovator contribuie la reducerea zgomotului provenit atât din exteriorul, cât şi din interiorul locuinţei.

  - Protejează împotriva focului

  Blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus au o rezistenţă sporită împotriva focului, fiind încadrate la cea mai bună clasă din punct de vedere al rezistenţei împotriva focului - clasa A1.

  - Zidirea poate fi realizată şi la temperaturi scăzute

  Folosind spuma adezivă Porotherm Profi DRYFIX, zidăria este executată mult mai rapid decât în mod tradiţional, chiar şi la temperaturi de până la -5° C.

  Accesorii aplicare

  Aplicarea cordoanelor de spumă poate fi realizată şi prin intermediul unui accesoriu de prelungire a pistolului "Y", ce contribuie la o reducere a timpului de lucru. Aplicarea mortarului Porotherm în rost subţire se face cu ajutorul rolei speciale.

  Elemente de ancorare pereţi de zidărie

  Pentru îndeplinirea cerinţelor specificate din codul de proiectare seismică, în rosturile orizontale ale zidăriei vor fi dispuse elemente metalice din oţel inoxidabil.

  Wienerberger este unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice din lume şi unul dintre cei mai importanţi producători din Europa de cărămizi pentru faţadă şi ţigle ceramice. Soluţiile complete oferite de grupul Wienerberger prin mărcile Porotherm, Terca şi Tondach sunt caracterizate de durabilitate, confort, siguranţă şi performanţă energetică.

  Punerea în operă a sistemului Porotherm 36,5 TermoPlus

  1. Tăierea blocurilor ceramice

  Blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus pot fi tăiate utilizând maşini convenţionale de tăiat blocuri ceramice sau ferăstraie aligator cu lame speciale destinate tăierii cărămizilor. Fibrele de vată minerală nu se vor încurca în lama ferăstrăului, inserţiile de vată fiind decupate uşor la tăiere.

  2. Realizarea de şliţuri pentru instalaţii

  Sliţurile şi canalele de instalaţii vor fi realizate în pereţii de zidărie cu ajutorul unei freze cu aspiraţie, pentru reducerea concentraţiei de praf la un minim posibil. Pot fi decupate porţiuni reduse de zidărie, cu scopul montării cablurilor de instalaţii sau a prizelor, în condiţiile în care sunt utilizate unelte de tăiat corespunzătoare, ce au ca domeniu specific de utilizare tăierea blocurilor ceramice.

  3. Prindere dibluri/elemente de ancorare

  Găurile pentru prinderea diblurilor în zidăria termoizolantă Porotherm nu vor fi realizate prin percuţie, ci vor fi utilizate doar burghie rotative. Cu cât elementul de prindere străbate mai mulţi pereţi interiori, cu atât forţele de compresiune şi întindere din prindere sunt mai bine distribuite în secţiunea blocului ceramic. Elementele de prindere pot fi realizate din plastic, metal sau ancore chimice, în funcţie de mărimea sarcinii de ancorare şi de specificaţiile producătorilor elementelor de prindere.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Mobilier

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Internaţional