Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Proiect - campusuri şcolare rurale

Investiţii /

Proiect - campusuri şcolare rurale
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului competitiv de proiecte "Schemă de granturi pentru construcţia de campusuri şcolare rurale". Potrivit ministerului: "Ministerul Educaţiei vine în sprijinul zonelor rurale, prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum trei campusuri şcolare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaţionale, precum şi a serviciilor aferente. Prin acest apel de proiecte vizăm construcţia şi dotarea următoarelor: spaţii pentru activităţi de tip afterschool, săli şi terenuri de sport, spaţii pentru ateliere de practică, laboratoare, spaţii pentru desfăşurarea activităţilor nonformale, bucătării, spaţii de cazare pentru elevi etc".

  Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro, fără TVA. Finanţarea se alocă în funcţie de punctajul obţinut, în limita bugetului disponibil.

  Potrivit sursei citate, scopul apelului îl reprezintă pilotarea unei reţele de consorţii şi campusuri şcolare rurale prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum 3 campusuri şcolare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfăşurării actului educaţional pentru minimum 300 de elevi din unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

  Solicitanţii eligibili ai prezentului apel de proiecte sunt grupurile de acţiune locală sau asocierile de grupuri de acţiune locală, precum şi alte forme de asociere ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT). În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional