Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

RAPORT GLOBAL INDUSTRY ANALYSTS:Piaţa mondială a oţelului va atinge 2,2 miliarde de tone în 2026

Materiale /

Piaţa mondială a oţelului va atinge 2,2 miliarde de tone în 2026
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Analiza anticipează o creştere anuală compusă a domeniului de 4,1%, în perioada 2022-2026

  Piaţa globală a oţelului, estimată la 1,8 miliarde de tone în anul 2022, va ajunge la 2,2 miliarde de tone până în 2026, pe fondul unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 4,1%, potrivit unui studiu realizat de Global Industry Analysts.

  Acesta preconizează că domeniul construcţiilor - în care este utilizat oţelul - va avea o expansiune (CAGR) de 3,5%, urmând să ajungă la 992 de milioane de tone până la sfârşitul perioadei analizate.

  Totodată, creşterea segmentului auto, care, de asemenea, este consumator de oţel, va fi de 4% în următorii ani. Acest segment are în prezent o cotă de 18,2% pe piaţa globală a oţelului.

  În perioada post Covid-19, creşterea anticipată a activităţii de construcţii, îmbunătăţirea sectorului de producţie şi sporirea ulterioară a cererii şi producţiei de maşini, de bunuri din metal, precum şi redresarea cererii şi producţiei de soluţii de transport, în concordanţă cu revenirea economiei globale, vor stimula cererea de oţel finit, conform sursei citate. Aceasta adaugă că urbanizarea continuă, creşterea cererii de energie şi apă sunt alţi factori majori care stimulează creşterea pieţei oţelului. În timp ce China continuă să joace un rol major, fiind consumatorul de top de oţel la nivel mondial, tendinţele de urbanizare din alte ţări vor conduce la creşterea pieţelor de construcţii şi de automobile în perioada post-pandemie.

  Global Industry Analysts: Piaţa oţelului din China va atinge 1,3 miliarde de tone în 2026

  Piaţa oţelului din SUA este estimată la 81,5 milioane de tone în anul 2022, conform Global Industry Analysts, care precizează că Statele Unite deţin în prezent o cotă de 4,55% pe piaţa globală de profil. Conform Global Industry Analysts, China, a doua cea mai mare economie din lume, va atinge o dimensiune estimată a pieţei de oţel de 1,3 miliarde de tone metrice în anul 2026, urmând o creştere anuală compusă de 4,6% în perioada analizată. Printre celelalte pieţe geografice demne de remarcat în domeniul oţelului se numără Japonia şi Canada, fiecare urmând să aibă o creştere anuală compusă de 1,8%, respectiv 2,1% în intervalul menţionat. Potrivit raportului, în Europa, piaţa oţelului din Germania va creşte cu aproximativ 3,1% (CAGR).

  China rămâne cea mai mare piaţă regională pentru produse finite din oţel, datorită activităţii uriaşe din construcţii şi industria din regiune, conform sursei. Aceasta arată că ritmul solid de dezvoltare economică, industrializarea, urbanizarea rapidă, creşterea constantă a activităţii de construcţii şi cererea robustă de automobile, printre altele, vor contribui la sporirea cererii de oţel în regiunile în curs de dezvoltare, în mediul post Covid-19.

  Potrivit alliedmarketresearch.com, piaţa oţelului a fost evaluată la 476,21 miliarde de dolari în 2020 şi este estimată să ajungă la 731,93 miliarde de dolari în 2030, ca urmare a unei creşteri anuale compuse de 4,1% din 2021 până în 2030.

  -------------

  Producţia de oţel din cele 64 de ţări care raportează la Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) a atins 1,95 miliarde de tone în 2021, în creştere cu 3,7% comparativ cu 2020, potrivit WSA.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional