Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Sisteme de îmbinare a cărămizilor de sticlă

F.A. Materiale /

Sisteme de îmbinare a cărămizilor de sticlă

O amenajare interioară de mare efect presupune existenţa unor spaţii bine luminate. Spaţii precum livingul sau bucătăria au nevoie de lumină naturală care poate pătrunde prin pereţii realizaţi din cărămizi de sticlă.

Societatea "High Technology Construction" SRL din Galaţi este unic importator al sistemelor de îmbinare a cărămizilor de sticlă produse de compania "Aghebo Sistemi" SRL din Italia. Domnul Mihăiţă Buruiană, administrator al societăţii, ne-a declarat: "Societatea gălăţeană comercializează patru sisteme pentru compartimentări interioare, fiecare sistem având avantajele sale. Pot fi construiţi pereţi drepţi sau curbi, pereţi de închidere sau compartimentări de mici sau mari dimensiuni, luminatoare - atât drepte, cât şi cu boltă. Pe lângă sistemele de îmbinare, societatea comercializează şi cărămizi de sticlă".

O noutate în acest domeniu este sistemul Wallkit care permite demontarea pereţilor din cărămidă de sticlă şi repoziţionarea lor.

"Sistemele de fixare a cărămizilor de sticlă au fost concepute şi dezvoltate pentru a răspunde permanent cerinţelor în continuă schimbare a arhitecturii moderne prin soluţii flexibile şi economice", a adăugat domnia sa.

Pentru a putea alege un sistem de îmbinare şi o culoare a cărămizii de sticlă este necesar să ţinem seama de o serie de factori, cum ar fi culoarea faţadei, în cazul unui perete exterior, de culorile din interiorul locuinţei, precum şi funcţionalitatea pereţilor.

Sistemul Binario

Datorită elementelor modulare ale sistemului se pot executa uşor închideri sau compartimentări începând cu dimensiuni mici şi până la închiderea unor faţade de dimensiuni mari.

Sistemul Binario garantează executarea pereţilor cu următoarele proprietăţi: antiefracţie, antiglonţ, luminozitate, rezistenţă la şocuri.

Pereţii din acest sistem se pun în operă cu armătură şi adezivi.

Per ansamblu, structura Binario funcţionează ca un cofraj, ce are rolul de a reţine cimentul în interiorul peretelui ducând la umplerea golurilor dintre cărămizi, realizându-se astfel o structură non-portantă rigidizată.

Sistemul poate fi montat foarte uşor, într-un timp foarte bun, realizându-se astfel o economie de timp şi de materiale pentru realizarea suprafeţelor vitrale.

La executarea pereţilor curbi luftul interior e perfect egal cu luftul exterior, lucru ce se datorează flexibilităţii acestui sistem.

Pereţii drepţi sau curbi din cărămidă de sticlă au o toleranţă de +/- 2 mm, cărămizile fiind inserate într-o structură consolidată cu beton armat.

Sistemul este comercializat în trei culori: alb, gri şi negru.

Sistemul Multiplo

Acest sistem garantează o rezistenţă foarte bună pentru suprafeţele vitrate foarte mari, datorită suprapunerii ramelor. "Multiplo" constă într-un sistem ce fixează cărămida în poziţia finală înainte şi după cimentare; are rol de cofraj şi acoperă rosturile pe o singură parte a panoului.

Toate elementele sunt din răşină termoplastică PVC, reglementată de normativul DIN care garantează: rezistenţa la foc, rezistenţa la şocuri, rezistenţa la intemperii.

Aplicaţiile acestui sistem sunt panourile verticale, pavajele, planşeele, luminatoarele drepte cât şi cele cu boltă.

Sistemul este disponibil în două culori: gri şi negru.

Sistemul Wallkit

Sistemul Wallkit este compus din profile de lemn masiv lăcuite şi cărămizi de sticlă. Este un sistem practic şi rapid ce permite construirea unor pereţi pentru interior autoportanţi fără adezivi.

Montajul sistemului se realizează fără distrugerea sau murdărirea pereţilor pe care urmează să se aplice sistemul. Lemnul este lăcuit în trei culori: natural deschis, natural închis şi natural.

Deoarece este un sistem demontabil pereţii se pot repoziţiona.

Efectul încântător de culoare şi lumina naturală, transparenţa sticlei împreună cu căldura lemnului vă va permite să creaţi o ambianţă plăcută, strălucitoare şi primitoare.

Sistemul Metal

Sistemul Metal are ca structură elemente din aluminiu şi cu el se pot executa pereţi drepţi atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Montarea sistemului se realizează rapid cu ajutorul sistemelor interne de prindere, nefiind nevoie de armături sau adezivi, iar finisajele obţinute sunt de un mare efect.

Întreţinerea pereţilor vitraţi

Datorită sistemului ce îmbracă rosturile dintre cărămizi, între acestea nu apar fisuri şi nu necesită chituire după o anumită perioadă de timp.

Singura operaţie pentru întreţinerea pereţilor constă în curăţarea lor cu ajutorul soluţiilor pentru geamuri şi o cârpă moale.

Preţuri de comercializare

"Preţurile sunt variabile la toate sistemele comercializate de societate. Suprafaţa şi preţul sunt invers proporţionale - cu cât suprafaţa vitrată creşte, cu atât preţul per metru scade", ne-a declarat domnul Mihăiţă Buruiană.

Pentru sistemul Binario, preţul porneşte de la 126 euro pentru o suprafaţă de 1,23 mp, pentru sistemul Metal preţul porneşte de la 189 euro pentru o suprafaţă de 1,14 mp, iar la o suprafaţă de 1,14 mp realizată cu sistemul Wallkit preţul este de 285 euro. Preţurile nu conţin TVA şi variază în funcţie de suprafaţa peretelui.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional