Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Atria Urban Resort a instalat 296 de panouri solare în Faza a III-a de dezvoltare

T.B. Ştirile Zilei /

 Atria Urban Resort a instalat 296 de panouri solare în Faza a III-a de dezvoltare

Atria Urban Resort, complex rezidenţial dezvoltat în zona de nord-vest a Capitalei de EVERGENT Invesments, în parteneriat cu Cityring Development, a instalat 296 de panouri solare care vor produce energie pentru prepararea apei calde menajere, ajutând la optimizarea costurilor asociate utilităţilor pentru viitorii rezidenţi din clădirile Fazei a III-a, se arată într-un comunicat al Atria, remis redacţiei.

Sistemul propriu de panouri solare, alături de sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură şi gradul ridicat de izolare termică, precum şi materialele de înaltă calitate şi tehnologiile de ultimă generaţie folosite vor alinia noile locuinţe din Faza a III-a la standardul nZEB de eficienţă energetică, apropiindu-le de consum zero de energie, transmite sursa citată.

Cele 296 de panouri solare instalate în Faza a III-a se întind pe o suprafaţă totală de 730 mp, au o capacitate de producţie de 446.500 kWh/an, iar energia produsă de acestea va fi folosită pentru încălzirea apei menajere, informează compania. Panourile sunt plane, cu o suprafaţă absorbantă realizată din aripioare selective din aluminiu, cu o dimensiune de 2,00m x 1,30m, se mai arată în comunicat.

"Sustenabilitatea, consumul redus de energie, precum şi confortul sporit al rezidenţilor noştri sunt preocupări constante pentru noi încă de la debutul proiectului, de aceea implementăm soluţii de reducere a consumului de energie folosind sisteme de izolaţie de calitate, ferestre tripan, centrale proprii de căldură etc. Iar cele aproape 300 de panouri solare pe care le-am montat în Faza a III-a vor fi extrem de utile, eliminând o sursă de consum de energie produsă tradiţional. În opinia noastră, cele trei premii pentru regenerare urbană acordate proiectului reprezintă cea mai bună dovadă a recunoaşterii eforturilor noastre de a contribui la revigorarea Sectorului 1, la intrarea dinspre Târgovişte, pe care nu doar că am introdus-o în fondul imobiliar al Capitalei, dar am încercat şi să o păstrăm cât mai < < green > >, construind clădiri cu regim mic de înălţime, predominant P+4, spaţii ample între faţadele moderne, parcuri, grădini şi multă vegetaţie. Acum, în Faza a III-a, continuăm să dezvoltăm componenta de sustenabilitate punând în piaţă locuinţe prietenoase cu mediul care transformă totodată complexul nostru într-o investiţie valoroasă şi eco-friendly pentru viitor", a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului Atria Urban Resort, arată datele comunicatului.

Toate clădirile din această fază sunt aliniate la standardul nZEB de eficienţă energetică şi se vor apropia de consum zero de energie, informează compania. Astfel, pe lângă sistemul propriu de panouri solare, asistat de centrală proprie în fiecare apartament, locuinţele vor fi dotate şi cu sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, reducând astfel consumul suplimentar de energie, conform sursei citate. De asemenea, izolaţia termică a pereţilor din exterior va fi de 15 cm pe faţade şi de 25 cm pe terase, menţionează Atria. Tâmplăria exterioară folosită face parte dintr-o categorie superioară, prin folosirea ferestrelor tripan (trei foi de sticlă) cu baghetă caldă, care vor izola şi mai bine, toate măsuri care ţin pasul cu tendinţele globale de sustenabilitate, se mai arată în comunicat.

"'În contextul actual, proiectul se încadrează în clasa energetică A. În funcţie de suprafaţa apartamentului, costurile de întreţinere aferente spaţiilor comune unde se află şi piscine, parcuri, o peisagistică remarcabilă cu sute de arbori plantaţi, se situează între 150 şi 400 de lei lunar, tocmai pentru că suntem atenţi la costuri, inclusiv la bugetele rezidenţilor. Reducerea costurilor energetice este o prioritate pentru noi ca dezvoltator dar şi ca cetăţeni care ne ghidăm deciziile şi afacerile după principiile sustenabilităţii naturale,''a subliniat reprezentanta dezvoltatorului, conform comunicatului.

Demarată în toamna anului trecut, Faza a III-a a proiectului imobiliar Atria Urban Resort este executată în proporţie de 65%, iar clădirile sunt ridicate în proporţie de 95%, potrivit sursei citate. În prezent, se lucrează în paralel la instalaţiile interioare şi la cele exterioare, precum şi la finisaje, cele 350 de apartamente urmând să aibă o înaltă rată de eficienţă energetică, menţionează compania. În această fază, sunt disponibile apartamente de tip studio (37-45 mp utili), apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) şi 4 camere (87-100 mp utili), transmite Atria. Totodată, unele apartamente vor avea terase de până la 21 mp şi grădini de până la 55 mp, cu logie sau balcon, se mai arată în comunicat. Faza a III-a va avea 7 scări - cinci clădiri cu înălţime P+4 şi două P+6 -, toate echipate cu lifturi Schindler. Proiectul păstrează conceptul fazelor anterioare, cu distanţe de până la 100 de metri între clădiri, spaţii verzi în curtea interioară, locuri de joacă, jocuri topografice şi parcări supraterane. Când va fi recepţionată în toamna anului 2024, Faza a III-a se va întinde pe o suprafaţă totală de 22,800mp, arată datele comunicatului.

Densitatea locativă redusă a proiectului este o componentă unică într-o Capitală supraaglomerată şi susţine conceptul de "Resort Urban" care stă la baza proiectului, potrivit sursei citate. În Faza III, suprafaţa alocată pentru cele 350 de apartamente construite este de aproape 2,3 hectare şi oferă condiţiile pentru un standard de viaţă mai ridicat şi asigură o evoluţie avantajoasă a investiţiei, se mai arată în comunicat. Acest raport al spaţiului total vs spaţiu construit se va menţine şi în Faza IV, întreg proiectul însumând la final un total de 9 hectare, menţionează Atria.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional