Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

"Conceptul de clădire smart - una din tendinţele internaţionale pe piaţa construcţiilor"

Materiale /

Claudiu Georgescu

Claudiu Georgescu

Interviu cu Claudiu Georgescu, preşedintele APMCR

"Majorarea dobânzilor şi reducerea programului Prima Casă vor atenua curba de creştere a construcţiilor"

"Semnale de bule imobiliare vin deja din Europa"

"Creşterea spaţiilor logistice - element ce indică rolul atribuit României în context European - de «antrepozit al Europei»"

Reporter: Ultimele date publicate de INS şi Eurostat arată scăderi constante în domeniul construcţiilor. În acelaşi timp, numărul autorizaţiilor de construcţie a crescut, anul trecut, volumul proiectelor imobiliare fiind destul de ridicat. De unde vin aceste scăderi, în condiţiile în care, în mediul privat, se construieşte în mod susţinut?

Claudiu Georgescu: Scăderile din industrie se datorează în primul rând scăderilor de valoare din inves­tiţiile publice, investiţii ce asigurau ponderea principală a acestui domeniu. Paradoxal, şi în domeniul imobiliar, cel mai mare dezvoltator nu este mediul privat, ci tot statul, deoarece ANL, cu peste 2.500 de unităţi locative, se detaşează în topul dezvoltatorilor pentru 2017. Este adevărat, ANL are alte preţuri, dar totuşi domină şi domeniul cel mai dinamic al construcţiilor. Numărul autorizaţiilor de construcţie este un indicator de tendinţă, dar nu în­seamnă că tot ce este solicitat este şi executat în perioada următoare. Prelungirea termenului de autorizare este o practică utilizată, deşi perioada de derogări nu este nelimitată.

Articol disponibil numai pentru abonaţi.

Autentificare Abonaţi

Toţi cititorii revistei BURSA CONSTRUCŢIILOR au primit Gratuit ABONAMENT ca să poată avea acces la revistă.

Utilizator: cititor
Parola: bursa

 

 

 

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional