Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

CONSILIUL CONCURENŢEI Investigaţie pe piaţa produselor de semnalizare rutieră

Cristina Radu Legea /

Investigaţie pe piaţa produselor de semnalizare rutieră

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o înţelegere ipotetică pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţă rutieră în cadrul unor licitaţii publice organizate, în perioada 2014 - 2016, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, în prezent Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Consiliul Concurenţei.

Investigaţia implică împărţirea pieţei în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Astfel, vor fi atribuite acorduri cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare rutieră pe reţeaua de drumuri naţionale din administrare. Acestea sunt necesare celor şapte structuri regionale administrative din subordinea sa: DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Iaşi, DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova şi DRDP Braşov.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii neaştepate la sediul companiilor Vesta Investment, Helvespid, Loial Impex , IPA şi Dual Man . Companiile sunt suspectate că au participat la cele 3 proceduri de achiziţie publică, fie prin constituirea unor asocieri de companii în vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică. Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul autorităţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional