Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Cortina 126 este primul ansamblu rezindenţial din România cu climatizare guvernată de AI

T.B. Ştirile Zilei /

Cortina 126 este primul ansamblu rezindenţial din România cu climatizare guvernată de AI

Cortina 126, proiectul imobiliar high-end din Pipera, dezvoltat de Eden Capital Development sub umbrela Cortina, va folosi, în premieră în România, cel mai nou sistem HVAC din piaţă marca LG, potrivit unui comunicat transmis pentru bursa.ro. "Multi V i" foloseşte inteligenţa artificială pentru a optimiza economisirea de energie şi căldură atât pentru fiecare locuinţă în parte, cât şi pentru întreaga clădire şi foloseşte algoritmi speciali pentru a se adapta constant condiţiilor din interior şi exterior, conform sursei citate.

"Ne bucurăm să fim pionierii acestui sistem, pentru că suntem convinşi că, în viitor, o vom întâlni în cât mai multe proiecte. O mare parte din investiţie se amortizează (atât din punct de vedere al dezvoltatorului, cât şi al clientului) doar din inteligenta si eficienţa acestuia. Multi V i livrează confort termic cu ajutorul unor echipamente interioare ascunse în tavanul fiecărei camere şi are unităţile exterioare instalate estetic, în exteriorul ansamblului." (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development).

Conform sursei citate, Cortina 126 include pachetul integral: complementar sistemului standard Multi V i, acesta va fi livrat în varianta premium, cu recuperare de căldură. Acesta are capabilitatea de a livra răcire şi/sau încălzire din fiecare unitate interioară, independent de modul de funcţionare al celorlalte unităţi interioare adiacente.

"Scopul alegerii acestui sistem este ca orice formă de energie să nu se piardă, oferind în acelasi timp temperatura perfectă în fiecare camera din apartament. Mai precis, sistemul foloseşte principiul preluării energiei termice din aerul evacuat şi transferării acesteia aerului proaspăt adus din exterior, astfel încât să poată menţine o temperatură confortabilă şi un aer curat în cameră cu un consum eficient de energie suplimentara" (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development).

"Practic, algoritmii sistemului îl ajută să înveţe, în timp, toate variabilele de temperatură din exterior şi din interior, fiind capabil de predictibilitate - acesta foloseşte atât informaţii specifice, din clădire, cât şi informaţiile oferite de aplicaţiile meteo. Cu cât învaţă mai multe despre mediul în care este amplasat, cu atât acesta îşi optimizează resursele folosind mai puţină energie pentru aceleaşi rezultate." (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development), potrivit sursei citate.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional