Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Dubai, Miami, Florida - investiţii în imobile de lux cu randament ridicat

Piaţa Imobiliară /

Dubai, Miami, Florida - investiţii în imobile de lux cu randament ridicat

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Piaţa imobiliară tinde tot mai mult să devină una globală, iar graniţele se deschid una câte una, chiar dacă nu vorbim de cele din interiorul Europei. Dubai, Miami sau Florida sunt zone unde românii investesc, achiziţionând proprietăţi imobiliare pentru a le revinde la preţuri mai mari decât cele de cumpărare.

  Sectorul imobiliar din Emiratele Arabe Unite se află într-o continuă expansiune, iar investitorii pot găsi acolo o gamă variată de proprietăţi disponibile, de la apartamente mici până la vile luxoase şi proiecte rezidenţiale exclusiviste. Toate beneficiază de facilităţi multiple.

  Mircea Brânzei, Owner & Founder ImobiliareDubai.ro, subliniază: "Investiţiile în proprietăţi imobiliare din Dubai au fost extrem de profitabile în ultimii ani, iar valoarea unei proprietăţi poate creşte cu 30% până la 100%, în timp. Interesul românilor pentru achiziţii imobiliare în Dubai este în creştere, având în vedere avantajele financiare pentru investitori, faptul că nu există taxe pe profit, pe proprietate, închiriere sau revânzare, planurile de plată flexibile, preţuri care încep de la 150.000 euro, faptul că investiţia este protejată de guvern, plata ratelor şi după primirea cheilor, randamente ridicate ale chiriilor şi posibilitatea de a deţine proprietăţi pe viaţă. Investiţiile inteligente în Dubai pot oferi un randament de peste 70% pe an - un lucru nemaiîntâlnit în lume. În consecinţă, se prognozează că cererea de proprietăţi va continua să crească în 2023, iar preţurile proprietăţilor s-ar putea aprecia cu cel puţin 10-15%".

  Nicoleta Topliceanu, manager în cadrul Direct Real Estate - Imobiliare de Lux Dubai -, susţine că, în ultima perioadă, preţurile au crescut foarte mult în Dubai - probabil şi în contextul războiului -, cererea este foarte ridicată, iar dezvoltatorii investesc foarte mult în zonă: "În Dubai se construieşte foarte mult şi toate apartamentele au piscine, terenuri de fotbal, fitness, baruri, restaurante etc. În ceea ce-i priveşte pe românii cu apetit de investiţie, cererea cea mai mare pentru imobilele din Dubai vine din Bucureşti. Oamenii doresc să investească într-un oraş sigur, iar acolo niciodată nu se va devaloriza proprietatea, pentru că tot timpul va exista cerere, mai ales că în Dubai creşte permanent populaţia.

  Noi avem în ofertă de la garsoniere - cu preţuri pornind de la 107.000 euro -, până la diverse tipuri de apartamente, case etc.".

  Unii dintre cumpărători intenţionează să se mute acolo, însă cei mai mulţi achiziţionează imobile în Dubai ca să le revândă, ne-a mai spus Nicoleta Topliceanu, adăugând că în Dubai nu se pune cazul de criză.

  După Dubai, Andreea Popa, fondator Emax Real Estate, deschide piaţa din Florida, alături de cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Statele Unite, fiind prezentă la TNI cu o serie de ansambluri rezidenţiale premium şi de lux din Miami.

  Andreea Popa consideră: "Este demonstrat că piaţa imobiliară este cel mai puţin volatilă şi are o tendinţă naturală de a se redresa, indiferent de contextul economic, având bineînţeles şi o apreciere de preţ, odată cu trecerea anilor. De-a lungul celor trei ani de business am reuşit să ne dezvoltăm portofoliul în Dubai şi să ne extindem în Statele Unite ale Americii. Miami reprezintă una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă de pe continentul american, iar aici preţurile pentru imobilele noi pornesc de la 540.000 de dolari pentru un studio ce este amplasat aproape de ocean, are multiple facilităţi de agrement, oferind şi posibilitatea de a obţine un permis de şedere temporar şi ajung până la maxim 13 milioane de dolari pentru apartamente de lux semnate de designeri celebri".

  În Dubai, ofertele Emax Real Estate pornesc de la 140.000 de euro pentru un studio, suprafaţa de plecare fiind de 40 de mp, ne-a spus Andreea Popa, adăugând: "Absolut toate proprietăţile noastre din portofoliu au facilităţi care concurează cu cele ale unui hotel de 5 stele, adică au SPA, piscină, loc de joacă pentru copii şi pentru adulţi. Toate proiectele beneficiază de plata în rate de la dezvoltator şi nu percepem comision clienţilor noştri. În pachetul pentru investitori oferim servicii de obţinere asistenţă, finanţare bancară, property management în ceea ce vindem. Majoritatea celor care invesc în Dubai o fac pentru randamentul investiţional crescut şi pentru facilităţile fiscale pe care le oferă Dubai în acest moment. Acolo nu se plăteşte impozit pe venitul obţinut din chirii, nici impozit anual pe proprietate, iar TVA în zona de rezidenţiale este zero. După ce cumpără, ei închiriază sau revând; cumpără în faza de proiect şi vând în momentul în care preţul se apreciază. Pentru chirii, randamentul porneşte de la circa 8%, iar pentru revânzare capitalul investit poate fi dublat în primul an de la investiţie".

  Sursa citată consideră că preţurile imobiliarelor din România nu vor scădea în perioada care urmează, menţionând: "În România avem multe taxe şi impozite şi, deci, şi preţuri mari. Atunci, investitorii se orientează către Dubai. În România, când cumperi ceva devii dator, nu se respectă dreptul la proprietate. În Dubai, ai cumpărat o proprietate, se plăteşte iniţial o taxă de înregistrare în Cartea Funciară de 4% şi ulterior nu mai plăteşti niciun impozit. Preţurile, în România, ar porni de undeva de la 400.000 de euro pentru o unitate care în Dubai pleacă de la 140.000, cu toate facilităţile des­pre care am pomenit".

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional