Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

Ecovillas a dezvoltat singurul complex de apartamente care nu necesită racordare la gaze datorită tehologiilor noi folosite

G.U. Ştirile Zilei /

Ecovillas a dezvoltat singurul complex de apartamente care nu necesită racordare la gaze datorită tehologiilor noi folosite

Prin proiectul LOFT green apartments, compania Ecovillas a dezvoltat singurul complex de apartamente care nu necesită racordare la gaze datorită tehologiilor noi folosite, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Cererea de locuinţe verzi, care asigură un confort sporit viitorilor proprietari, dar reduc substanţial şi impactul asupra mediului prin tehnologiile pe care le folosesc. Acest lucru se datorează conştientizării importanţei pe care locuinţele le au asupra mediului înconjurător şi deschiderii oamenilor spre noutate în materie de construcţie.

Slavic Vlas, partener LOFT green apartments, a declarat: ''Prin proiectul LOFT green apartments, compania Ecovillas şi-a propus, încă de la început, să creeze un concept unic pe piaţa rezidenţială autohtonă, iar cu fiecare an care trece observăm că acest concept este tot mai căutat. Am observat că în ultimii 2 ani vin clienţi mult mai informaţi şi educaţi în privinţa protejării mediului înconjurător, care iubesc natura şi o respectă. Noi am ales să implementăm în complex un sistem cu pompe de căldură geotermice ce folosesc energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire şi apă caldă. Complexul are ZERO emisii de CO2 şi nu foloseşte combustibili fosili pentru încălzire, fiind singurul complex rezidenţial de apartamente care nu necesită racordare la gaze''.

Locaţia, tehnologiile implementate în proiect şi nevoia românilor pentru locuinţe de calitate, unice, au dus în ultimele luni la o creştere substanţială a vânzărilor, notează sursa citată.

Complexul LOFT green apartments este construit între două păduri mari, în Mogoşoaia. În perioada ianuarie-aprilie compania a înregistrat o dublare a vânzărilor, faţă de ultimul trimestru din 2020.

''Am vândut 70% din totalul locuinţelor disponibile în proiectul LOFT green apartments aflat în construcţie, ceea ce arată o tendinţă pe piaţă rezidenţială autohtonă pentru locuinţe prietenoase cu mediul, ce aduc inovaţie şi tehnologii noi faţă de proiectele standard'', a declarat compania Ecovillas.

Slavic Vlas, partener LOFT green apartments, a precizat: ''Faţă de o medie de 4 sau 5 apartamente vândute pe lună în ultimele trei luni din 2020, am ajuns la o medie de 9 apartamente vândute lunar în perioada ianuarie-aprilie. Interesul crescut este susţinut de ritmul de desfăşurare al lucrărilor de construire şi darea în exploatare în conformitate cu graficele angajate. În plus, pandemia a făcut ca oamenii să îşi dorească o locuinţă mai aproape de natură, în zone cu mai puţin trafic şi mai aerisite. Un alt factor pentru interesul crescut este şi tehnologia folosită la blocul 2 - izolaţie cu spumă poliuretanică şi faţadă 100% don lemn. Observăm o schimbare a preferinţelor clienţilor care caută acum locuinţe cu izolaţie bună, inovaţie, materiale durabile şi sustenabile, ce pot oferi un confort sporit.''

Conform comunicatului, complexul LOFT green apartments are în total trei imobile - 154 de apartamente de tip studio, 2 camere şi 3 camere. Prima fază a proiectului este vândută integral, iar anul acesta proiectul va fi finalizat. Acum este în construcţie faza a 2-a a proiectului ce include blocurile 2 şi 3, vândute deja în proporţie de 65%.

Designul proiectului este unul de tip loft şi include materiale cât mai brute, dar sustenabile precum: betonul, cărămida, lemnul, ferestre mari şi o înălţime de până la 2,9 metri a locuinţelor.

Preţurile pentru locuinţele din cadrul complexului pornesc de la 48.872 euro + tva pentru locuinţele de tip studio, 2 camere de la 70.593 euro + tva, iar 3 camere de la 86.884 euro + tva. Compania Ecovillas va finaliza anul acesta cele două blocuri din faza a 2-a a proiectului, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective