Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2023

Fabryo - Atlas Paints construieşte o nouă fabrică de mortare

A.C. Ştirile Zilei /

Fabryo - Atlas Paints construieşte o nouă fabrică de mortare

Fabryo-Atlas Paints investeşte în construcţia unei fabrici de mortare de pe platforma industrială deţinută de companie în Popeşti-Leordeni, iar intrarea acesteia în funcţiune este preconizată pentru luna octombrie 2014, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Investiţiile noastre s-au ridicat la peste 500.000 Euro în 2013, iar în perioada următoare vom construi o nouă fabrică de mortare, care va dubla capacitatea instalată", potrivit directorului Fabryo-Atlas Paints, Dragoş Militaru.

Lucrările la noua fabrică au început în primul trimestru al anului 2014.

"Portofoliul nostru de finisaje pentru construcţii s-a extins în ultimii ani, în special pe gama de mortare şi adezivi pentru sisteme de termoizolaţii şi hidroizolaţii flexibile, pe bază de ciment. Practic, în primele cinci luni ale anului, volumul nostru de vânzări s-a triplat şi avem nevoie de capacitate suplimentară de producţie", a adăugat Militaru.

Fabryo-Atlas Paints a înregistrat o creştere de 190% a volumelor de mortare vândute sub marca APLA, în primele 5 luni ale acestui an.

Fabryo-Atlas Paints produce şi comercializează sub brandul APLA sisteme de finisaje pentru construcţii. Marca APLA, acronim de la Atlas Professional Line Applications, include soluţii de termo şi hidroizolaţii, precum şi soluţii pentru finisaje (vopsea lavabilă, tencuieli decorative, amorse, gleturi, chituri şi adezivi).

În urma fuziunii din 2013 dintre Fabryo Corporation şi Atlas Paints, disponibilitatea produselor APLA a crescut treptat, în acest moment, sistemele durabile de finisaje comercializate sub această marcă beneficiind de o distribuţie naţională echilibrată, se mai arată în comunicat.

"Pentru 2014, ne aşteptăm la o creştere a cifrei de afaceri de minim 5%. În acest moment, cota de piaţă a mărcilor noastre principale, savana, APLA şi INNENWEISS este în creştere pe majoritatea segmentelor", mai este citat directorul companiei în comunicare.

Divizia de Business to Business a Fabryo-Atlas Paints a înregistrat o creştere de 29% a cifrei de afaceri în perioada ianuarie-mai 2014.

Fabryo-Atlas Paints activează pe piaţa de vopsele şi tencuieli decorative din România. În urma fuziunii dintre Fabryo Corporation şi Atlas Paints - compania desprinsă din Atlas Corporation la sfârşitul anului 2012 -, portofoliul Fabryo-Atlas Paints include produse comercializate sub mărcile savana, Apla INNENWEISS, ROST. Compania activează, de asemenea, pe segmentul produselor de termoizolare şi hidroizolare.

Fabryo-Atlas Paints deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni şi o alta de produse termoizolatoare în Tunari, Judeţul Ilfov, şi are, în urma fuziunii, aproximativ 440 de angajaţi.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional