Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Ikea va oferi mobilă în chirie

Mobilier /

Ikea va oferi mobilă în chirie
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Totodată, compania răscumpără mobilier pentru reciclare

  Gigantul scandinav Ikea, furnizor de mobilă, are în vedere lansarea unui sistem de închiriere a mobilei şi unul de răscumpărare a produselor sale de la clienţi, considerând că astfel va contribui la reducerea deşeurilor generate de ambalajele aferente noilor achiziţii.

  Directorul executiv al IKEA, Jesper Brodin, a declarat anul acesta, la Forumul Economic Mondial din Elveţia: "Consumatorii nu trebuie să deţină mobila în proprietate, ci să o recicleze. La Londra, de exemplu, exis­tă o mulţime de oameni care se mută frecvent şi nu sunt interesaţi să îşi construiască o casă, deci închirierea de mobilă este mai interesantă. Dacă ultimele decenii au fost caracterizate de un consum în masă, acum ajungem la o circularitate în masă".

  Ikea a lansat în Japonia, pentru tes­te, un program de răscumpărare, unde cei care au achiziţionat mobilă de la Ikea o pot revinde companiei pentru a fi reciclată. Ikea nu doar reciclează, ci poate reutiliza unele componente ale mobilierului răscumpărat.

  Pe de altă parte, în Finlanda, Ikea oferă obiecte de mobilier returnate de clienţi organizaţiilor caritabile. Cei care returnează mobila primesc de la companie, în schimb, un card cadou.

  Amintim că, anul acesta, fondatorul Ikea, omul de afaceri Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani. Kamprad a fondat Ikea în 1943, pe când avea doar 17 ani, dar a cunoscut succesul abia în 1956, când compania a iniţiat vânzarea de mobilă neasamblată.

  Ideea i-a venit lui Kamprad pe când privea un angajat în timp ce demonta picioarele unei mese pentru a încăpea în maşina unui client şi şi-a dat seama că economisirea spaţiului înseamnă economisirea banilor.

  Ikea are acum 190.000 de angajaţi în întreaga lume şi generează o cifră anuală de afaceri de 38 de miliarde de euro.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional