Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN Doar patru tranzacţii imobiliare de peste 10 milioane euro - finalizate

M.A. Piaţa Imobiliară /

Doar patru tranzacţii imobiliare de peste 10 milioa-ne de euro au fost finalizate în primul semestru al anului în curs, conform datelor transmise de JLL România. Acestea arată că peste 70% din volumul de 340 de milioane de euro a fost generat de doar două tranzacţii.

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România, a declarat: "Este adevărat că există un număr crescut de tranzacţii în diverse stadii de negociere pe piaţa de investiţii, care este posibil să ducă piaţa la cel mai mare volum de după 2014, spre 1,2 miliarde euro. Cu toate acestea, cumpărătorii rămân foarte atenţi şi procesele de due-diligence sunt foarte detaliate".

Vânzarea proiectului "The Office" din Cluj Napoca, dar şi faptul că 70% din volumul total de inves-tiţii s-a îndreptat spre alte oraşe decât Bucureştiul, au demonstrat că există lichiditate în oraşele secundare pentru produse de calitate, instituţionale, birourile rămânând cea mai lichidă clasă de active imobiliare.

În primul semestru, piaţa de investiţii din Europa Centrală şi de Est a depăşit 5,47 miliarde de euro şi a fost dominată de Polonia şi Cehia, care cumulează, în total, 80% din volumele investiţionale. În ţara noastră, în ultimele 12 luni, preţurile pentru proprietăţi industriale şi de birouri au crescut, în timp ce pentru retail au rămas la acelaşi nivel.

Andrei Văcaru a comentat: "Evoluţia de mai sus este în concordanţă cu trendurile regionale si globale, unde apetitul investitorilor este în creştere pentru proiecte industriale şi de logistică, în special datorită expansiunii comerţului electronic şi implicit a spaţiilor care deservesc retailerii din on-line, în vreme ce centrele comerciale tradiţionale îşi pierd din atractivitate mai ales în cazul produselor secundare. De menţionat de asemenea, că în contextul aparentei efervescenţe din piaţă, există riscul ca spreadul dintre aşteptările de preţ ale cumpărătorilor şi ale vânzătorilor să crească în perioada următoare".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.