Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

Investirorii imobiliari reprezintă aproximativ jumătate dintre cumpărătorii de apartamente

A.I.G. Ştirile Zilei /

Investirorii imobiliari reprezintă aproximativ jumătate dintre cumpărătorii de apartamente

Tot mai mulţi dintre cumpărătorii de apartamente pe piaţa imobiliară din Bucureşti sunt investitori, persoane care dispun de fonduri băneşti pentru care vor să obţină câştiguri mai mari decât dobânzile bancare.

Investitorii sunt influentaţi de scăderea dobânzilor la depozitele bancare. Mulţi dintre aceştia sunt interesaţi să construiască locuinţe în scopul vânzării, caz în care profiturile sunt mult mai mari decât cele obţinute din încasarea chiriilor. Investitorii cu o putere de cumpărare mai mică preferă să achiziţioneze de cele mai multe ori apartamente cu două camere în scopul închirierii.

Brokerul imobiliar Laura Gugu este de părere că în afara celor care cumpără locuinţe accesând credit prin programul Prima Casă, ceilalţi sunt investitori imobiliari care cumpără cu scopul de a-şi investi banii. La rândul său, Giselle Bolat, broker Arka Blue, este de părere că investitorii imobiliari au ajuns să reprezintă în prezent aproximativ 50% dintre cumpărătorii de apartamente. Faţă de anul anterior numărul lor a crescut cam cu 5%, după cum apreciază Bogdan Şerban.

Ponderea investitorilor în rândul cumpărătorilor diferă de la un segment imobiliar la altul. Dacă vorbim de segmentul rezidenţial, ponderea nu depăşeşte 50% dar există un apetit din ce în ce mai mare pentru investiţii în terenuri, spaţii comerciale şi conversii de clădiri, este de părere Dan Bunescu, senior retal etate broker la Espaco Investments.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional