Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

MOSCOVA:Sonae Sierra şi OST Development, parteneriat pentru centrul comercial Mozaica

V.B. Piaţa Imobiliară /

Sonae Sierra şi OST Development, parteneriat pentru centrul comercial Mozaica

Operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra a semnat un contract joint venture (50/50) cu compania imobiliară OST Development pentru furnizarea de servicii de management al proprietăţii şi leasing pentru proiectele în dezvoltare ale acestui client, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În prezent, OST Development este implicat în dezvoltarea a trei proiecte în centrul Rusiei: Mozaica Shopping and Entertainment Centre şi Yasenevo Mixed (ambele în Moscova), precum şi un centru de cumpărături şi divertisment în Tula.

Centrul comercial Mozaica va fi deschis la sfârşitul anului 2014 şi va avea peste 210 magazine desfăşurate în cei 67.800 mp de suprafaţă totală construită, deservind 2,3 milioane de locuitori. Totodată, Mozaica va oferi 2.500 locuri de parcare.

"Din punct de vedere macroeconomic, Rusia beneficiază de o clasă de mijloc în creştere, care are un impact semnificativ asupra cifrei de afaceri din retail pe termen lung, în special în capitală, unde consumul este un motor esential al creşterii economiei naţionale. Ţara a prezentat o rată anuală de creştere a PIB-ului de 2% în ultimul trimestru al anului 2013. Cu o populaţie de 145 de milioane de oameni, cu 11,5 milioane locuitori ai Moscovei, 27% din populaţia celei mai mari ţări din lume are sub 24 de ani şi 46% între 25 şi 54, sprijinind competitivitatea la nivel internaţional şi dezvoltarea unei clase de mijloc tinere. Mai mult, Rusia este o oază de oportunităţi pentru partea de retail imobiliar, cu doar 125 m2 GLA (suprafaţă închiriabilă brută - n.r.) /1.000 de locuitori, comparativ cu media europeană de 270 m2 GLA/1.000 locuitori", se mai arată în comunicat.

Sonae Sierra deţine 47 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,9 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 82 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,6 milioane mp, care găzduiesc circa 8.300 de chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, firma are 6 proiecte în curs de dezvoltare (dintre care 3 sunt pentru terţe companii) şi alte 4 noi proiecte în plan.

OST Development este o companie rusească specializată în dezvoltare şi construcţii, în Moscova şi în alte regiuni din Rusia. Portofoliul actual de proiecte dezvoltate de companie include 0,5 milioane mp de spaţiu mixt şi de retail în Moscova şi Tula, precum şi peste 0,3 milioane mp de proiecte de retail, rezidenţiale şi de birouri finalizate în capitala rusă şi în oraşul Norilsk.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional