Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

PLAFONAREA DOBÂNZILOR LA CREDITELE IPOTECARE ŞI IMOBILIARE - ÎN DEZBATERE PARLAMENTARÃNoile proiecte legislative de protecţie a consumatorului tulbură sectorul bancar

Legea /

Noile proiecte legislative de protecţie a consumatorului tulbură sectorul bancar

Pe piaţa noastră bancară au izbucnit, recent, noi tensiuni, bancherii fiind foarte îngrijoraţi de efectele pe care le-ar putea avea unele dintre legile aflate în dezbatere în Parlament, la momentul redactării acestui articol, şi care pre­văd adoptarea unor mă­suri de protecţie a consumatorilor, dacă vor intra în vi­goare în forma actuală.

Acestea urmăresc plafonarea dobân­zilor la 18% pentru creditele de consum şi la de 2,5 ori mai mult decât dobânda cheie pentru cele ipotecare şi imobiliare, anularea rangului de titlu executoriu pe care îl au contractele de credit şi limitarea valorii la care debitorul îşi poate recupera locuinţa de la recuperator la cel mult dublul preţului la care acesta din urmă a cumpărat casa de la bancă.

Articol disponibil numai pentru abonaţi.

Autentificare Abonaţi

Toţi cititorii revistei BURSA CONSTRUCŢIILOR au primit Gratuit ABONAMENT ca să poată avea acces de acasă la revistă.

Utilizator: cititor
Parola: bursa

 

 

NOTĂ
Cititorilor care au cumpărat abonamente BURSA CONSTRUCŢIILOR, le vor fi prelungite abonamentele.

 

 

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional