Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Primăria Galaţi demarează proiecte cu fonduri atrase prin PNRR

ANA FELEA Piaţa Imobiliară /

Primăria Galaţi demarează proiecte cu fonduri atrase prin PNRR

O clădire emblematică pentru zona centrală a municipiului Galaţi, construită în urmă cu aproape 100 de ani şi cunoscută cu numele de Casa Simion Gheorghiu, va fi pusă în valoare, după ce a fost aprobat pentru finanţare un proiect important în acest scop, în cadrul PNRR. Este vorba despre proiectul "Renovare integrată - Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24", cu o valoare de 14.267.424,98 lei.

"Proiectul prevede în principal următoarele lucrări: restaurarea şi consolidarea faţadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească şi str. Gamulea; construcţia propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branşamentului, a instalaţiilor interioare şi exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea căilor de acces şi pietonale; amenajarea şi împrejmuirea terenului; termoizolaţii la pereţi şi acoperiş; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracţie; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc", se arată într-un al Primăriei Galaţi.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat, în cadrul PNRR, contractul de finanţare în valoare de două milioane de lei pentru modernizarea clădirii Grădiniţei cu Program Prelungit "Voinicelul", situată în cartierul Ţiglina III, pe strada Mihail Sadoveanu nr. 1.

"În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de creştere a eficienţei energetice, fiind vorba în principal despre: reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, instalarea unor sisteme de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea instalaţiilor de iluminat etc", informează Primăria Galaţi.

Până acum, Primăria Municipiului Galaţi are aprobate pentru finanţare, în cadrul PNRR, 56 de proiecte în valoare de aproape 120 de milioane de euro.

Mijloace de transport electrice, cumpărate tot cu fonduri prin PNRR

Tot luna aceasta, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi au semnat, în cadrul PNRR, contractele de finanţare ce presupun achiziţia a 36 de noi mijloace de transport, respectiv autobuze electrice, tramvaie şi microbuze nepoluante, în valoare totală de peste 37 de milioane de euro.

"Un contract presupune achiziţia a zece tramvaie de 18 metri şi a 2 microbuze nepoluante (24.395.000 de euro), iar cel de-al doilea achiziţia a 22 de autobuze nepoluante electrice de 10 metri şi a 2 microbuze nepoluante (13.318.480 de euro). Reamintim că în cadrul PNRR a fost aprobat pentru finanţare încă un proiect care presupune achiziţia a 20 de autobuze electrice şi a unui microbuz nepoluant (14.714.350 de euro). Aceste proiecte sunt derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Astfel, până acum în cadrul PNRR au fost aprobate proiecte privind achiziţia a 57 de noi mijloace de transport nepoluante de peste 52 de milioane de euro", informează Primăria Galaţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective