Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

SPECIALIŞTII:"Acoperişul cu ţigle TONDACH poate reduce costurile de energie cu până la 20%"

Materiale /

"Acoperişul cu ţigle TONDACH poate reduce costurile de energie cu până la 20%"
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Rezistenţa la intemperii, durabilitatea, impactul asupra mediului, eficienţa energetică şi aspectul se numără printre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească materialele de construcţii ca să fie pe placul beneficiarilor.

  Pentru construcţia acoperişului, ţigla ceramică a evoluat în timp şi îndeplineşte cu succes "noile" solicitări, în comparaţie cu alte materiale utilizate pentru învelirea caselor, apreciază reprezentanţii TONDACH.

  Din punct de vedere ecologic, ţiglele ceramice TONDACH au un avantaj considerabil, acestea fiind fabricate din pământ, apă, aer şi foc, fără aditivi chimici, conform surselor citate.

  Fiind unicul producător austriac de ţiglă ceramică veritabilă, TONDACH Gleinstätten a primit însemnul european "natureplus", acesta certificând calitatea.

  Criteriile pentru acordarea distincţiei "natureplus" se bazează pe funcţionalitatea şi pe calitatea superioară a produselor, realizate din materialele ecologice neprelucrate.

  Ţiglele ceramice TONDACH se obţin prin arderea la peste 1000°C, având o durată de viaţă de mai mult de 100 de ani. Funcţionalitea ţiglei ceramice include păstrarea, respectiv degajarea căldurii, eliminarea necesităţilor de în-treţinere şi confortul ambiental.

  În felul acesta, un acoperiş cu ţigle TONDACH poate reduce costurile de energie cu până la 20%. De aceea, ţiglele veritabile reprezintă soluţia optimă pentru case pasive, cu energie redusă sau pentru case solare.

  Materialul natural argila se caracterizează prin robusteţe şi longevitate, iar suprafaţa se finisează în aşa fel încât fiecare ţiglă dovedeşte un maxim de rezistenţă la orice condiţie meteorologică.

  Acoperişul TONDACH porneşte de la o înclinaţie de 10°, iar printre avantajele acestui tip de învelitori se numără perioada de 33 de ani de garanţie, eliminarea necesităţii de întreţinere, valoarea sporită pentru generaţii, conştiinţa ecologică, garanţia suplimentară pentru deteriorările produse de îngheţ.

  Specialiştii de la TONDACH subliniază: "Acordăm o garanţie suplimentară tuturor ţiglelor de bază care au suferit deteriorări produse din cauza îngheţului, dacă se demonstrează că aceste deteriorări au apărut ca urmare a unor deficienţe de material. Impermeabilitatea acoperişului trebuie verificată. În perioada acestor 33 de ani preluăm suplimentar şi costurile de reparaţie - costurile de montaj, dacă se poate demonstra că montajul a fost executat de către o echipă specializată, cu respectarea normelor de montaj TONDACH".

  Ţigla ceramică are o durată de viaţă de peste 100 de ani, deţinând poziţia de vârf în clasamentul materialelor de învelitori. De asemenea, aceste ţigle sunt economice, deoarece hotărâtoare în estimarea valorii unui acoperiş este durata sa de viaţă şi nu costurile create la momentul achiziţiei sale, potrivit surselor citate.

  Acestea apreciază că "rentabilitatea" unui material se dovedeşte în momentul în care proprietarul nu trebuie să investească în diverse lucrări de reparaţie. Acest lucru este valabil în special la acoperişul unei case, a cărei construcţie şi învelire reprezintă o mică parte din costurile totale.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional