Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Apple construieşte prototipuri pentru iPhone-uri care se pliază

Perspective /

Apple construieşte prototipuri pentru iPhone-uri care se pliază
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Apple construieşte prototipuri pentru cel puţin două iPhone-uri care se pliază pe lăţime, ca o clapetă, a relatat The Information, citând o persoană care cunoaşte direct situaţia. Compania nu are planuri de producţie în masă pentru 2024 sau 2025, potrivit articolului din The Information. Apple a abordat recent cel puţin un producător din Asia pentru componente legate de două iPhone-uri pliabile de dimensiuni diferite.

  Pe de altă parte, iOS 17.3 este disponibil pentru smartphone-urile Apple, acesta aducând o funcţie menită să îngreuneze efortul hoţilor de a prelua controlul asupra dispozitivelor furate. Noua facilitate, numită Stolen Device Protection, încearcă să menţină securitatea datelor personale în cazul iPhone-urilor furate. În cazul furtului unui iPhone, noua funcţie permite utilizatorului să blocheze accesul forţând folosirea autentificării biometrice, prin intermediul altui dispozitiv Apple conectat la acelaşi cont. Astfel, chiar dacă cunoaşte codul de deblocare, hoţul nu va putea debloca telefonul fără o scanare facială sau a amprentei reuşite. Această facilitate este acum disponibilă atât pentru iPhone-uri, cât şi pentru iPad-uri, care sunt actualizate la iPadOS 17.3. Dincolo de Stolen Device Protection, iOS 17.3 este un update minor care nu aduce multe alte noutăţi notabile. Se mai remarcă, totuşi, aşa-zisele "playlist-uri colaborative", la care pot adăuga melodii mai mulţi utilizatori. iOS 17.3 este disponibil pentru toate smartphone-urile Apple de la iPhone XS încoace.

  Codul celor mai recente versiuni ale sistemului de operare iOS arată că Apple a început deja să testeze direct pe smartphone-urile companiei noile sale modele lingvistice. Apple a integrat deja în versiunile de test ale iOS 17 mai multe versiuni ale modelelor lingvistice pe care le are în dezvoltare. Acestea sunt legate de diverse aplicaţii, precum Siri şi iMessages. Acelaşi cod a scos la suprafaţă faptul că Apple foloseşte API-ul ChatGPT pentru testări interne, verificând răspunsurile date de propriile limbaje cu cele date de ChatGPT. Există deja un cadru numit SiriSummarization, prin care Siri poate realiza diverse sarcini precum rezumarea articolelor lungi şi răspundere la întrebări. Din câte se pare, Apple va prefera ca AI-ul său să lucreze local, pe telefon, în loc să fie apelat prin intermediul serverelor companiei. Această abordare oferă două avantaje importante utilizatorilor: un nivel mai bun de intimitate şi o viteză mai mare de operare ai AI-ului.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional