Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Apple reduce producţia

Companii /

Crizele de tot felul au afectat şi activitatea marilor producători de telefoane. Grupul american Apple Inc intenţionează să reducă producţia de telefoane mobile iPhone şi căşti wireless AirPod deoarece criza din Ucraina şi inflaţia ridicată încep să afecteze cererea pentru produsele electronice de consum, a anunţat publicaţia niponă Nikkei.

În următorul trimestru, Apple intenţionează să scadă cu aproximativ 20% producţia de telefoane iPhone SE, ceea ce ar echivala cu o scădere a comenzilor de producţie cu 2 - 3 milioane de unităţi mai mult decât s-a planificat iniţial, din cauza cererii mai slabe decât s-a estimat. De asemenea, gigantul american va diminua comenzile pentru căştile wireless AirPod cu peste zece milioane de unităţi pentru întreg anul 2022, deoarece reduce nivelul stocurilor în urma cererii scăzute, susţine Nikkei.

În luna martie, Apple Inc a lansat o nouă versiune a telefonului low-cost iPhone SE cu capabilităţi 5G, destinat în special cumpărătorilor de pe pieţele emergente. Datele Counterpoint Research arată că modelul 4G iPhone SE a reprezentat 12% din vânzările totale de iPhone-uri de la lansarea sa, în trimestrul doi din 2020 şi până la finalul lui 2021, cele mai mari pieţe fiind SUA şi Japonia. Apple a cerut furnizorilor să producă mai puţine telefoane din gama iPhone 13 decât s-a planificat iniţial, dar ajustarea se bazează pe cererea sezonieră.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional