Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Card sincronizat cu o aplicaţie a telefonului în beneficiul celor cu deficienţe de vedere

Perspective /

Card sincronizat cu o aplicaţie a telefonului în beneficiul celor cu deficienţe de vedere
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Tehnologia ne uşu­rează viaţa. Un exemplu ne oferă companiile Thales şi Handsome (specializată în incluziune socială), care au lansat o soluţie tehnologică sigură prin care cardul de plată este sincronizat cu o aplicaţie instalată pe telefonul deţinătorului, care redă audio detaliile tranzacţiei, potrivit unui comunicat transmis de cele două companii, în care se mai arată că această aplicaţie se adresează persoanelor cu deficienţe de vedere.

  Un procent de 89% dintre persoanele cu deficienţe de vedere spun că au fost victime ale unei fraude sau erori atunci când au plătit cumpărături sau servicii, se arată într-un studiu restrâns realizat în 2019 de Handsome and Ethik Connection, în Franţa. Potrivit celor care au realizat aplicaţia: "Persoanele cu deficienţe de vedere pot avea acum controlul asupra plăţilor pe care le fac. Thales şi Handsome, o companie Fintech specializată în incluziune socială, au lansat o soluţie tehnologică sigură prin care cardul de plată este sincronizat cu o aplicaţie instalată pe telefonul deţinătorului, care redă audio detaliile tranzacţiei. Descrierea fiecărei etape - suma ce trebuie plătită, validarea PIN-ului, încercări rămase în cazul unui PIN incorect, aprobarea tranzacţiei - este securizată şi trimisă de card către telefon, astfel încât deţinătorul să audă detaliile şi să plătească în siguranţă. Clienţii sunt astfel siguri că plătesc suma corectă şi nu au nevoie decât de cardul bancar şi de telefon". Atunci când un client primeşte noul card trebuie doar să îl apropie de telefon pentru a sincroniza cele două dispozitive. La fiecare plată, cardul cu aplicaţie vocală se sincronizează printr-o conexiune sigură cu telefonul mobil. Telefonul redă audio suma tranzacţiei înainte ca utilizatorul să introducă codul PIN în terminalul POS pentru confirmarea plăţii. Apoi, telefonul redă audio confirmarea tranzacţiei. Telefonul mobil şi cardul Thales Gemalto comunică via Bluetooth. Această soluţie este compatibilă cu toate terminalele de plată existente şi nu este nevoie de niciun update de software sau hardware. Sin­cronizarea unică dintre card şi smart­phone garantează securitatea şi confidenţialitatea conexiunii. Dacă un client îşi schimbă telefonul, va trebui să sincronizeze din nou car­dul cu noul dispozitiv.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective