Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

"În pandemie, Wetterbest a ales calea investiţiilor"

Materiale /

"În pandemie, Wetterbest a ales calea investiţiilor"
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Piaţa construcţiilor şi a renovărilor este pe un trend ascendent, apreciază Marian Pîrvu, CEO Wetterbest, subliniind, în cadrul unui interviu, că cea mai mare cerere în domeniul acoperişurilor vine în continuare din partea renovărilor de clădiri.

  Marian Pîrvu ne-a spus, printre altele, că, în pandemie, Wetterbest a ales calea investiţiilor, iar anul trecut a inaugurat, la Băicoi, o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 44,5 milioane de lei, din care 8,64 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat: "Acest lucru ne-a ajutat să creştem, chiar dacă în primele luni de pandemie economia a fost blocată, următoarele luni s-au dovedit foarte bune pentru sectorul construcţiilor".

  (Interviu cu Marian Pîrvu, CEO Wetterbest)

  Reporter: Cum trece compania prin criza sanitară şi ce strategie a abordat pentru a depăşi mai uşor pandemia?

  Marian Pîrvu: Din perspectiva de business, noi am ales calea investiţiilor, iar anul trecut am inaugurat, la Băicoi, o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 44,5 milioane de lei, din care 8,64 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat. Acest lucru ne-a ajutat să creştem, chiar dacă în primele luni de pandemie economia a fost blocată, următoarele luni s-au dovedit foarte bune pentru sectorul construcţiilor.

  De asemenea, am investit şi în reducerea amprentei de carbon, prin montarea, pe acoperişul fabricii din Băicoi, a unor panouri solare, o investiţie de circa 250.000 euro care furnizează o tremie din necesarul de consum al fabricii.

  Din pespectivă sanitară, am adoptat toate măsurile recomandate de autorităţi pentru a ne proteja pe noi înşine, angajaţii, dar şi pe clienţii şi partenerii noştri, deopotrivă.

  Reporter: Cum caracterizaţi cererea, în această perioadă, în contextul în care oamenii lucrează în mare parte de acasă şi, în consecinţă, se preocupă mult mai mult de aspectul şi rezistenţa locuinţei?

  Marian Pîrvu: Piaţa construcţiilor şi a renovărilor este pe un trend ascendent. De altfel, cea mai mare cerere în domeniul acoperişurilor vine în continuare din partea renovărilor de clădiri. Clienţii preferă profilele clasice de acoperiş, în culori închise şi cu finisaje speciale, care asigură un aspect elegant locuinţei şi cresc semnificativ durata de viaţă a acoperişului. Această creştere a pieţei a fost dată şi de decizia multor oameni de a se muta din oraşe la sate, astfel că nevoia de construcţii şi, mai ales, de renovări a fost în creştere.

  Reporter: Ce obiective aveţi în 2021?

  Marian Pîrvu: Având în vedere contextul pieţei, strategia noastră vizează agilitate în calibrarea la nevoile clienţilor şi partenerilor noştri. Ne concentrăm, aşadar, pe asigurarea disponibilităţii întregii game de produse şi livrarea acestora în timp util beneficiarilor, având în vedere această criză a materiilor prime pe care o traversăm în acest an. Un alt obiectiv priveşte extinderea reţelei de distribuţie, la export vizând cu prioritate pieţele din Bulgaria şi Ungaria. Pe termen mediu şi lung, pe lângă obiectivele de business, avem în vedere eficientizarea întregii activităţi astfel încât impactul negativ asupra mediului înconjurător să fie cât mai mic.

  Reporter: Care sunt tendinţele din domeniu?

  Marian Pîrvu: Pe primul loc în preferinţele românilor rămân acoperişurile metalice, cu o cotă de piaţă de peste 70% din totalul pietei, având o creştere de 4% în volum şi 8% în valoare, potrivit studiului realizat de Neomar Consulting in 2020.

  Dacă până acum zece ani dominau acoperişurile roşii, fiind singura ţară din zonă cu o astfel de preferinţă de culoare, în ultimii ani acoperişurile în culori închise au început să câştige teren, conform unui studiu intern al Wetterbest.

  Din portofoliul Wetterbest, tot mai multi clienţi aleg protecţiile cu perioadă mare de garanţie. Aceas­ta se aplică atât celor cinci profile de ţiglă metalică, cât şi profilelor Click, minirulourilor sau profilelor trapezoidale.

  Reporter: Cum au evoluat preţurile în sector?

  Marian Pîrvu: Preţurile au cres­cut constant în acest an, acest lucru putând fi observat încă de la îceputul lui 2021. Pandemia a avut un efect redus asupra activităţii companiei şi a sectorului constructiilor, vânzările mer­gând în direcţia prognozată. Scumpirile materiilor prime, din păcate, continuă şi acest lucru este posibil să încetinească creşterea pieţei acoperişurilor.

  Reporter: Cum apreciati forţa de muncă din piaţa construcţiilor şi cum vedeţi acoperirea necesarului de specialişti din domeniu?

  Marian Pîrvu: Deficitul de forţă de muncă este vizibil nu numai în domeniul construcţiilor, ci în toate domeniile. În piaţă nu există numai deficit, ci şi lipsă de interes al oamenilor de a se integra în domeniul muncii. Atunci când nu găsim personal calificat, la Wetterbest, calificăm la locul de muncă anumite categorii de personal (stivuitorişti, macaragii etc). Oferim pachete salariale atractive, condiţii de muncă decente şi încercăm să motivăm permanent angajaţii noştri pentru a oferi performanţă la locul de muncă.

  Reporter: Mulţumesc!

  Protecţia împotriva UV, element de bază al acoperişurilor

  În ultimii ani, Pământul a început să se încălzească tot mai mult, iar verile au devenit extrem de călduroase, ceea ce afectează şi casele noastre. Având în vedere prognozele nu foarte optimisite, este momentul ca fiecare proprietar să investească în materiale de calitate, care rezistă la fenomente meteorologice extreme, aprecizază specialiştii de la Wetterbest.

  Primul produs care stă în calea soarelui este acoperişul. Acesta are rolul de a proteja locuinţa şi de a rezista în timp. Pentru ca acest lucru să aibă loc, acoperişul are nevoie de un finisaj special, durabil, care să-i ofere calitatea protejării împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

  În acest sens, Wetterbest a dezvoltat finisajul pentru acoperiş SUPREM 50, care asigură cea mai mare rezistenţă la raze ultraviolete, chiar şi la altitudini mari sau în zone cu salinitate crescută. Acest tip de finisaj oferă acoperişului cea mai mare rezistenţă la raze ultraviolete (Ruv4) şi cea mai mare rezistenţă la coroziune (RC5), conform normativelor. În plus, SUPREM50 are un strat de vopsea cu o grosime de 50 de microni, se poate îndoi şi monta la temperaturi de până la minus 15 grade Celsius, iar rezistenţa la zgâriere este superioară în comparaţie cu protecţiile pe bază de vopsea existente pe piaţă.

  Timpul petrecut în casă este preţios pentru noi, astfel că nu ne dorim să-l pierdem făcând reparaţii. De aceea, prin acest finisaj, Wetterbest îţi oferă garanţia culorii de până la 25 de ani şi garanţie de coroziune de până la 50 de ani. Mai mult, în realizarea acestui produs s-au utilizat materiale sustenabile, care contribuie la o calitate mai bună a vieţii, datorită faptului că nu conţin crom sau alte substanţe periculoase, explică sursele citate.

  Chiar dacă vorbim de un finisaj atât de specializat, contează şi aspectul estetic în alegerea produselor pentru o locuinţă. Finisajul SUPREM 50 are o notă elegantă şi rafinată, diferenţiindu-se de celelalte protecţii mate prin aspectul texturat, mai adaugă reprezentanţii companiei.

  Aceasta se aplică atât celor cinci profile de ţiglă metalică, cât şi profilelor Click, minirulourilor şi profilelor trapezoidale.

  Montatorii "casnici" sau profesionişti au avantajul că, datorită structurii uşor mate, aceasta este proiectată să reziste manipulărilor mecanice şi protejează în timpul fabricaţiei şi montajului acoperişurilor.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Companii

  Internaţional