Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Legea UE privind Inteligenţa Artificială, susţinută de 200 de organizaţii din toate sectoarele creative şi culturale

Perspective /

Legea UE privind Inteligenţa Artificială, susţinută de 200 de organizaţii din toate sectoarele creative şi culturale
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Inteligenţa Artificială creează multe dispute la nivel global. Peste 200 de organizaţii din toate sectoarele creative şi culturale europene, între care şi Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA), au semnat o declaraţie comună de susţinere a Legii UE privind Inteligenţa Artificială (AI). Textul declaraţiei descrie legea ca fiind "vitală" pentru reglementarea IA în Europa şi pentru stabilirea unui standard global privind modul în care ar trebui dezvoltată şi utilizată această tehnologie.

  Legea privind inteligenţa artificială este un act legislativ esenţial care va reglementa rolul inteligenţei artificiale în Europa şi va contribui la stabilirea unui standard global pentru modul în care ne aşteptăm ca sistemele de inteligenţă artificială să funcţioneze. Cele trei instituţii principale ale UE - Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul UE - au convenit, la sfârşitul anului trecut, asupra unui proiect preliminar de lege, fără precedent la nivel global, pentru a reglementa inteligenţa artificială. S-a ajuns, astfel, la un acord politic cu privire la un text ce ar trebui să promoveze inovarea în Europa, limitând în acelaşi timp posibilele abuzuri ale acestor tehnologii foarte avansate. Este de aşteptat ca textul să fie aprobat de Parlamentul European şi de Consiliul European în aprilie 2024, la sfârşitul legislaturii Parlamentului. Statele membre vor avea apoi la dispoziţie doi ani pentru a transpune legislaţia privind IA în legislaţia naţională. Ca urmare a apariţiei recente şi rapide a unor instrumente populare de inteligenţă artificială generativă, textul asupra căruia au convenit negociatorii din cadrul trilogului propune obligaţii pentru "modelele de inteligenţă artificială de uz general", pentru a garanta creatorilor europeni europeni că drepturile lor sunt respectate şi că se solicită autorizaţia de utilizare a conţinutului lor. Acest lucru ar favoriza un mediu în care drepturile şi libertăţile comerciale sunt respectate, încurajând în acelaşi timp acordarea de licenţe de conţinut creativ pentru modelele de inteligenţă artificială şi lansând oportunităţi de parteneriat şi inovare. Introducerea unor astfel de obligaţii în ceea ce priveşte inteligenţa artificială generativă nu numai că este un lucru corect, dar ar permite UE să contribuie la stabilirea unui standard global în materie de reglementare a inteligenţei artificiale, se mai arată în textul declaraţiei. De asemenea, ar fi un factor esenţial pentru crearea de valoare în domeniul IA şi o platformă pentru dezvoltarea şi inovarea viitoare în UE.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional