Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

Alro Slatina îndeplineşte criteriile de eficienţă energetică pentru industria în care activează

Materiale /

Alro Slatina îndeplineşte criteriile de eficienţă energetică pentru industria în care activează
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Producătorul de aluminiu Alro Slatina şi-a continuat programul de investiţii într-un mediu dificil şi a reusit să îşi menţină în funcţiune toate capacităţile de producţie, dar şi cota de piaţă, în ciuda contextului economic fragil, în care mai mulţi producători de aluminiu s-au închis, începând cu anul 2003, numai în Europa.

  Alro activează pe o piaţă globală, în care preţul aluminiului este stabilit pe Bursa Metalelor de la Londra, ceea ce a obligat compania să investească, încă de acum 10 ani, în creşterea eficienţei operaţiunilor şi reducerea consumurilor specifice.

  De aceea, Alro a alocat peste 100 de milioane de dolari numai în creşterea eficienţei energetice, în ultimii 10 ani. Compania a reuşit să îşi diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru produsele procesate, şi cu peste 90% consumul de gaze naturale.

  Pe lângă investiţiile directe în tehnologie, Alro lucrează cu echipa proprie de Cercetare şi Dezvoltare pentru îmbunătăţirea soluţiilor de obţinere a aluminiului care ar putea reduce consumul specific de energie electrică pe tona de aluminiu electrolitic, cu minimum 100 kWh.

  Consumul direct de electricitate pentru întregul proces de producţie a aluminiului s-a redus cu circa 10%, în perioada amintită, iar cel de gaz, cu circa 30%. Prin finalizarea capacităţii pentru reciclarea deşeurilor de aluminiu, la finalul lui 2013, Alro a reuşit să reducă consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin această tehnologie, faţă de procesul de producţie a aluminiului electrolitic.

  Programul privind reducerea consumului de energie a condus la rezultate remarcabile pentru industria aluminiului.Concret, pentru Divizia de Aluminiu Procesat, între 2004 şi 2013, consumul de energie a scăzut de trei ori. Compania a reuşit să înregistreze o scădere de 6% pentru consumul specific de curent continuu, la Electroliză. De asemenea, soluţia de iluminare cu LED a scăzut cu peste 75%, în sectoarele unde a fost implementată şi va continua implementarea în toate halele industriale.

  În 2014, Compania a înregistrat o pierdere netă ajustată preliminară de 141 milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 86 milioane de lei, în 2013. Cifra de afaceri a Companiei a crescut cu 2% anul trecut, comparativ cu 2013, la două miliarde de lei, de la 1,95 miliarde de lei, în anul anterior.Rezultatele Companiei au fost influenţate semnificativ, şi în 2014, de costurile cu eco-taxele generate de schema de supracompensare a sectorului de energie regenerabilă, Alro înregistrând cheltuieli de 550 milioane lei pentru certificatele verzi şi pentru taxa de cogenerare în ultimii patru ani, din care 130 milioane de lei în 2014.

  Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

  Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România).Compania are exporturi în SUA şi Asia. Alro este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Smart City

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Perspective

  Companii

  Internaţional