Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

RAPORT FORTUNE BUSINESS INSIGHTSCerere tot mai mare de construcţii modulare

Materiale /

Cerere tot mai mare de construcţii modulare
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Piaţa globală a construcţiilor modulare este prevăzută să crească de la 75,89 miliarde de dolari în 2021 la 114,78 miliarde dolari în 2028, datorită extinderii activităţilor de construcţii în întreaga lume, potrivit unui raport Fortune Business Insights.

  Sursa arată că piaţa construcţiilor modulare a însumat 72,11 miliarde de dolari în 2020, iar în perioada analizată, adică până în 2028, aceasta va avea o creş­tere anuală compusă (CAGR) de 6,1%.

  Sectorul construcţiilor modulare a beneficiat de o cerere tot mai mare în întreaga lume datorită creşterii numărului de proiecte de clădiri rezidenţiale şi comerciale, susţine Fortune Business Insights, subliniind: "Există mai multe avantaje ale construcţiilor modulare, precum flexibilitatea, protejarea mediului etc., care vor stimula creşterea acestei pieţe".

  În plus, notează sursa, se observă o creştere a numărului de proiecte de infrastructură atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale, datorită urbanizării rapide şi a adoptării celor mai noi tehnici de fabricaţie, care se pot dovedi benefice pentru evoluţia acestei pieţe. Totuşi, construcţiile modulare implică investiţii mari şi o planificare prealabilă detaliată, factori care vor limita creşterea pieţei de profil, atrage atenţia raportul citat.

  Pandemia de Covid a redus cererea de construcţii modulare

  Pandemia de Covid-19, res­pec­tiv măsurile de lockdown impuse la nivel mondial de această criză sanitară, au oprit aproape toate activităţile de construcţii din întreaga lume, generând reducerea cererii de construcţii modulare în majoritatea ţărilor din lume, notează analiza, care aminteşte că afacerile din domeniu sunt afectate, din acest motiv, de prejudicii majore. Drept urmare, a scăzut numărul de proiecte noi de construcţii rezidenţiale şi comerciale în timpul pandemiei.

  Piaţa construcţiilor modulare include construcţii permanente şi relocabile destinate sectoarelor precum comerţ, asistenţă medicală, educaţie, instituţii, ospitalitate etc. Conform sursei, activităţile de construcţii modulare au crescut în ultimii ani la nivelul mai multor industrii - asistenţă medicală, educaţie, ospitalitate -, ceea ce a dus la extinderea acestei pieţe.

  În plus, potrivit raportului Fortune Business Insight, construcţiile modulare sunt rentabile şi necesită mai puţin timp pentru executare decât construcţiile tradiţionale, factori care susţin creşterea pieţei supuse analizei. Totodată, piaţa este sprijinită de numărul din ce în ce mai mare de iniţiative guvernamentale legate de infrastructură în oraşele metropolitane şi zonele rurale.

  Asia-Pacific, cotă tot mai mare pe piaţa construcţiilor modulare

  Regiunea Asia-Pacific îşi va creşte rapid cota pe piaţa construcţiilor modulare, pe fondul numărului mare de construcţii ecologice, de clădiri rezidenţiale şi comerciale, conform raportului, care adaugă: "Soluţiile de construcţii ecologice din această regiune au determinat o cerere tot mai mare de construcţii modulare realizate de companiile de top de pe această piaţă".

  Totodată, sursa anticipează că şi America de Nord îşi va extinde rapid cota pe această piaţă, ca urmare a creşterii cererii de construcţii modulare în diverse industrii, cum sunt asistenţa medicală şi casele multifamiliale, iar în Europa, avansul va fi susţinut de eforturile guvernelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care alimentează cererea de construcţii modulare ecologice.

  Principalii jucători de pe piaţa globală a construcţiilor modulare sunt Guerdon Modular Buildings, Red Sea International Co., Bouygues Construction, Vinci Construction Grands Projects, Skanska AB, Algeco, Katerra, Lendlease Corp. Aceste companii se concentrează pe adoptarea celor mai noi metode de construcţie modulară, care vor stimula întreg sectorul construcţiilor.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional