Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

700 milioane lei pentru un stadion nou în centrul Capitalei

Investiţii /

Lucian Bode, ministru de Interne în guvernul Ciucă, a declarat că speră ca noul Stadion Dinamo să fie cel mai frumos din România, el subliniind faptul că acesta va respecta cele mai înalte standarde UEFA. (Sursa foto: facebook / Lucian Bode)

Lucian Bode, ministru de Interne în guvernul Ciucă, a declarat că speră ca noul Stadion Dinamo să fie cel mai frumos din România, el subliniind faptul că acesta va respecta cele mai înalte standarde UEFA. (Sursa foto: facebook / Lucian Bode)

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Centrul Capitalei va avea şi un stadion nou. În zona Ştefan cel Mare va fi construit noul stadion al clubului Dinamo. Lucian Bode, ministru de Interne în guvernul Ciucă, a declarat că speră ca noul Stadion Dinamo să fie cel mai frumos din România, el subliniind faptul că acesta va respecta cele mai înalte standarde UEFA: "Ne dorim şi sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat recent proiectul şi am putut să prezentăm pentru prima oară macheta, această proiecţie 3D. Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern. Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitaţia pentru demolare, pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare". Lucian Bode speră ca echipa Dinamo să iasă din insolvenţă şi în 2026 să poată juca pe noua arenă în cupele europene: "Ne-am angajat ca împreună cu cei din conducerea clubului Dinamo să găsim soluţii pentru ca echipa care azi e în Liga a III-a, adică echipa CS Dinamo, să devină pepinieră pentru echipa Dinamo care sper eu că va evolua în Liga I. Noi avem academia de fotbal CS Dinamo, avem echipa CS Dinamo în Liga a III-a... şi nu cred că e sănătos să avem 7-8 echipe Dinamo. E foarte important ca Dinamo să iasă din insolvenţă, să îşi rezolve problemele, şi mai târziu să asigurăm pepiniera clubului prin academia cde fotbal şi să fim parteneri în acest proiect Dinamo 2026 când sperăm noi să avem şi echipă de cupe europene şi stadion la cele mai înalte standarde". Costul estimativ al construcţiei este de peste 700 de milioane de lei. Arena multifuncţională va avea 25.059 de locuri, va fi încadrată conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, şi va conţine şi alte spaţii, precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant şi chiar şi un helioport.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional