Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Cea de-a 32-a Conferinţă Naţională AICPS, organizată la Iaşi

Ştirile Zilei /

Cea de-a 32-a Conferinţă Naţională AICPS, organizată la Iaşi

Timp de două zile, peste 300 sute de ingineri de structuri şi parteneri din domenii conexe sunt invitaţi să îşi împărtăşească cele mai noi realizări, bunele practici, dar şi provocările profesionale, cu accent pe sustenabilitatea la Conferinţa Naţională AICPS, care va fi organizată la Iaşi, în perioada 6-7 iunie.

Conferinţa inginerilor de structuri care proiectează cu responsabilitate şi pasiune şi colaborează pentru un mediu construit mai sigur, mai rezilient şi sustenabil, abordează toate valenţele proiectării durabile din prisma profesiei lor.

Sustenabilitatea ca exigenţă de bază şi perspectiva utilizării unei metodologii de calcul şi desen asistate de Inteligenta Artificiala pot contribui la îmbunătăţirea rezilienţei structurale respectiv a întregului fond construit. Folosirea noilor tehnologii în avantajul profesiei va conduce pentru inginerul proiectant de structuri la eliberarea de sarcinile de rutină şi repetitive respectiv la creşterea posibilităţilor ca acesta să îşi asume mult mai mult rolul de om de concept folosindu-şi la maxim cunoştinţele dobândite într-un mod creativ, îndrăzneţ, inovator.

Cea de-a 32-a Conferinţă Naţională AICPS aduce în dezbaterea comunităţii tehnice tema Mediu construit sustenabil − noi tendinţe în structuri, materiale şi tehnologii de construcţii. Sustenabilitatea şi rezilienţa stau la baza viitorului pe care membrii AICPS îl proiectează zi de zi, de la tineri profesionişti la seniori cu o carieră remarcabilă.

Cei 5 invitaţi speciali din SUA, Germania, Portugalia, Belgia şi Marea Britanie se vor alătura evenimentului cu teme de impact ce vor oferi noi perspective.

Will Arnold, Directorul Departamentului Acţiuni Climatice, IStructE - Institutul Inginerilor Proiectanţi de Structuri, Marea Britanie, va vorbi despre abordările de proiectare ce pot fi implementate pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Utilizarea materialelor de construcţie este responsabilă pentru aproximativ 15% dintre emisiile de carbon din lume, 30% dintre deşeurile din lume şi 50% din totalul extracţiei materialelor. Utilizarea acestor materiale afectează habitatul natural care susţine viaţa pe pământ şi astfel, inginerii structurişti au un rol vital în schimbarea modului în care le folosim, pentru a minimiza impactul şi pentru a conduce industria spre Net Zero, aşa cum afirmă invitatul Conferinţei Naţionale AICPS, Will Arnold.

Proiectarea seismică a clădirilor în toate zonele ţării va fi adusă în discuţie de către proiectanţii de structuri şi experţii tehnici, din ţară şi din străinătate, ce vor fi prezenţi în cadrul evenimentului.

Paleta bogată de subiecte tehnice ce vor fi prezentate include teme precum: Proiectarea seismică a clădirilor de pereţi din beton armat cu următoarea generaţie Eurocod 8: nouă abordare bazată pe deplasări, rolul rigidităţii efective şi progrese în modelare ( prof. Joăo Pacheco de Almeida), Fiabilitatea ciclului de viaţă, riscul, rezistenţa şi durabilitatea infrastructurii civile în condiţii de riscuri multiple (Dr. Dan M. Frangopol), Faţade de clădiri: tendinţe şi consecinţe (Prof. Dr. Daniel Aelenei), Dispozitive de modificare a răspunsului seismic - Strategii şi aplicaţii (Dr. Ing. Peter Nawrotzki) dar şi alte subiecte.

Dezbaterile tehnice pornite de la provocările întâlnite în realizarea structurilor construcţiilor şi folosirea de materiale noi, sustenabile, dar şi a celor mai noi tehnologii (de ex. BIM - Building Information Modeling o tehnologie de modelare a informaţiei) au de asemenea un spaţiu generos în programul celei de-a 32-a ediţii a Conferinţei Naţionale AICPS.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional