Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2021
Abonament gratuit

CLASAMENT TURNER & TOWNSENDTokyo, cel mai scump oraş din lume în privinţa costului construcţiilor

A.V. Ştirile Zilei /

Tokyo, cel mai scump oraş din lume în privinţa costului construcţiilor

Tokyo este cel mai scump oraş din lume după costurile de construcţie, arată clasamentul Turner & Townsend 2021 International Construction Market Survey (ICMS), care menţionează că acest loc fruntaş este ocupat de capitala niponă pentru prima oară. Dinamica a fost generată, conform sursei, de numeroasele proiecte imobiliare şi de infrastructură aflate în derulare, care au alimentat cererea de materiale de construcţie.

Analiza, care include costurile de construcţie de pe 90 de pieţe de la nivel global, menţionează că, în Tokyo, acest cost se ridică la 4.002 dolari/metru pătrat. Pe locul al doilea se poziţionează Hong Kong, cu un cost de 3.894 dolari/metru pătrat, iar pe al treilea - San Francisco (SUA), cu 3.720 de dolari/metru pătrat. Locul al patrulea este ocupat tot de un oraş din SUA, New York, cu 3.511 dolari/metru pătrat. Urmează Geneva, Zurich, Boston, Londra, Los Angeles şi Macao.

Cele mai mari costuri de construcţie din Europa sunt în Geneva (Elveţia) - 2.954 de euro/metro pătrat, Londra (Marea Britanie) - 2.720 de euro/metro pătrat şi Dublin (Irlanda) - 2.400 de euro/metru pătrat. În Paris (Franţa), costurile sunt de 1.825 de euro/metro pătrat, iar în Berlin (Germania) - 1.970 de euro/metro pătrat.

Potrivit sursei, costurile de construcţie vor creşte în următorii doi ani, la nivel mondial, din cauza lipsei forţei de muncă şi a presiunilor pe materiale, respectiv a cheltuielilor generate de proiectele de infrastructură în contextul redresării după pandemia de Covid-19.

Conform studiului Turner & Townsend, costurile medii cu forţa de muncă în construcţii se ridică la 109,9 dolari pe oră în New York şi 104,9 dolari în San Francisco, acestea fiind cele mai mari costuri la nivel mondial. În Toronto (Canada), costurile sunt aproape la jumătate faţă de SUA: 52,9 dolari pe oră, iar în Vancouver - 53,1 dolari pe oră.

În Europa, costul cel mai mare a fost consemnat în Munchen (Germania) - 52 euro/oră. Urmează Amsterdam (Olanda) - 46 euro/oră, Paris (Franţa) - 44 euro/oră şi Dublin (Irlanda) - aproape 40 de euro/oră, conform sondajului Turner & Townsend.

Analiza subliniază că închiderea frontierelor din cauza pandemiei a făcut ca forţa de muncă de import să fie indisponibilă sau redusă semnificativ, ceea ce a avut un impact negativ asupra pieţelor construcţiilor care depind de lucrătorii migranţi.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional