Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

ÎN ULTIMA PERIOADĂ,Hornbach înregistrează o creştere a cererii pentru produse destinate amenajării grădinii

C.B. Ştirile Zilei /

Hornbach înregistrează o creştere a cererii pentru produse destinate amenajării grădinii

,,În contextul pandemiei de Coronavirus, distanţarea socială şi petrecerea timpului acasă aduc cu sine, totuşi, şi avantajul că avem mai mult timp pentru mici proiecte pe care le realizam cu greu înainte. Astfel, amenajarea spaţiilor exterioare, fie că este vorba de grădină sau balcon, ocupă un loc important în proiectele de bricolaj ale românilor în această perioadă. De altfel, am observat o creştere a cererii pentru produse destinate zonelor din afara casei", a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmaţiilor sale, amenajarea grădinilor şi a balcoanelor trebuie să aibă la bază o serie de reguli clare, la fel ca şi în cazul decorării realizate la interior. Astfel, în funcţie de mărimea spaţiului, de bugetul alocat şi de preferinţele clienţilor, este important să fie alese cu grijă plantele, obiectele de decor şi mobilier, dar şi sistemele de iluminat.

Amenajarea spaţiilor exterioare în funcţie de dimensiuni

Dimensiunea grădinii sau a balconului este un factor ce influenţează puternic alegerile făcute în amenajare. Totuşi, indiferent de suprafaţă, se poate obţine un spaţiu deosebit din punct de vedere vizual şi, în acelaşi timp, perfect funcţional, în care relaxarea să fie cel mai important aspect.

În timp ce un balcon mare este, de fapt, o grădină la înălţime, unul de mici dimensiuni trebuie organizat astfel încât să ofere libertate de mişcare. Este important de ţinut cont şi de cât de solid este balconul şi ce greutate a ghivecelor poate suporta. Specialiştii Hornbach recomandă, pentru balcon, jardiniere din lut sau plastic reciclat şi, cel mai important, folosirea de pământ de flori de calitate pentru a asigura creşterea sănătoasă a plantelor.

Destinaţia grădinii şi a balconului

Un alt aspect de luat în calcul în momentul amenajării spaţiului exterior, este destinaţia acestuia. Fie că este vorba de o grădină de mari dimensiuni, sau de un balcon mic, opţiunile ţin în primul rând de dorinţele şi stilul proprietarilor. Astfel, dacă zona este una destinată relaxării, specialiştii Hornbach recomandă o atenţie sporită pentru mobilier, decoraţiuni şi alte elemente de design.

Cum să alegi mobilierul şi decoraţiunile pentru exterior

Mobilierul şi decoraţiunile au rolul de a transforma spaţiul, de a-l încadra în viziunea dorită de proprietari. Cel mai important sfat al specialiştilor Hornbach este ca alegerea pieselor de mobilier şi a decoraţiunilor să se încadreze în acelaşi stil şi să urmeze o linie comună.

Mobilierul este important să fie ales corect în funcţie de dimensiunea spaţiului, pentru a nu bloca zonele de acces. Acesta trebuie să fie unul rezistent, fiind ţinut permanent în aer liber, fie că este fabricat din lemn, plastic, ratan, aluminiu sau alte materiale. Dincolo de rezistenţă, confortul şi funcţionalitatea sunt alte aspecte importante de luat în calcul la alegerea mobilierului. Astfel, materialul din care este fabricat trebuie să fie unul uşor de întreţinut şi, de asemenea, se poate opta pentru piese pliabile, speciale pentru spaţiile de mici dimensiuni, sau pentru unele ce încorporează lăzi de depozitare, pentru grădinile mai mari.

Iluminarea spaţiilor exterioare, de la funcţional la economic

Iluminatul spaţiilor exterioare are, dincolo de un rol funcţional, şi un rol estetic. Amplasarea de lumini va pune în valoare zonele cheie şi, în plus, va induce o stare de bine şi un plus de siguranţă.

Atmosfera din balcon sau terasă poate fi personalizată cu lămpi sau ghirlande de exterior menite să aducă un plus de farmec ambientului. Plasate strategic în zona mesei, a balansoarului sau în colţuri, oferă posibilităţi nelimitate în jocul cu lumina şi spaţiul.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional