Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂStadion de 480 milioane de lei la Constanţa

Investiţii /

Sursă foto: Facebook / Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Sursă foto: Facebook / Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a lansat în consultare publică Hotărârea Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanţa. Stadionul va avea o capacitate de 18.000 locuri, iar obiectivul va mai include un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pistă cu 6 culoare), cu o tribună cu 1.000 de locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament, amenajări exterioare - căi de acces, promenadă, alei, drumuri şi platforme, reţele de utilităţi; împrejmuire, amenajări peisagistice. Stadionul va avea următoarele zone conforme cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim): pentru jucători şi oficiali (arbitri, însoţitori etc.), pentru spectatori, VIP şi VVIP; jurnalişti; personalul tehnic şi auxiliar.

  Încă de anul trecut, Gheorghe Hagi, acţionar al echipei Farul, a vorbit despre necesitatea noului stadion: "Constanţa are nevoie de un stadion. Un stadion nou aduce suporteri, entertainment. Ideea e să construim împreună o echipă frumoasă. Toţi putem obţine performanţe mari dacă suntem împreună. Farul are cea mai buna bază sportivă, cea mai bună academie, Farul are o istorie de o sută de ani. Palmaresul Farului si al Viitorului rămân împreună."

  Investiţia include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, spaţiu de parcare de minimum 150 de locuri pentru VIP. Zonele de parcare pentru spectatori sunt asigurate de jur împrejurul stadionului pe o rază de maximum 1 km.

  Numărul de locuri de parcare pentru autoturisme este de circa 10% din capacitatea stadionului (1.800 locuri) şi pentru cel puţin 30 de autocare pentru suporterii echipei oaspete. În plus, faţă de funcţiunile de bază, clădirea stadionului urmează să integreze săli de antrenament, centru de conferinţe, cel puţin 6 săli cu capacitate de 20-40 locuri şi spaţii conexe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică. Durata de proiectare a obiectivului de investiţii este de 7 luni şi cea execuţie - 21 de luni. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 480 milioane de lei, din care 474 milioane de lei prin "CNI"- SA şi 6 milioane de lei prin UAT Municipiul Constanţa, preţuri valabile la data de 24 iunie 2022.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional