Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

PARTENERIAT PUBLIC-PRIVATBistriţa: Municipalitatea ar dezvolta în parteneriat un complex turistic şi un parc industrial

F.A. Investiţii /

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa

O serie de obiective importante pentru municipiul Bistriţa ar putea fi derulate prin parteneriat public-privat: realizarea unui complex turistic şi de agrement - "Wonderland", a Parcului Industrial Bistriţa Sud, a unui parc de celule fotovoltaice în zona Bistriţa - Sigmir, precum şi pentru administrarea iluminatului public pe raza municipiului, obiective aflate în diverse stadii de dezvoltare, ne-a precizat domnul Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa.

"Primăria nu are în prezent în derulare proiecte prin parteneriat public privat, deoarece Legea 178 şi HG 1239, care reglementează acest tip de colaborare a apărut abia în luna decembrie 2010. Pe de altă parte, cerinţa expresă a legislaţiei de a condiţiona încheierea şi derularea unor asemenea colaborări de avizul şi consultanţa unei Unităţi Centrale pentru coordonarea PPP, aflată în structura Secretariatului Guvernului, este o măsură birocratică, care descurajează aceste iniţiative şi contravine conceptului de des­centralizare a deciziei", argumentează domnul Ovidiu Creţu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional