Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

ProCredit Bank oferă o finanţare de 2,9 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic în Cluj

S.B. Ştirile Zilei /

ProCredit Bank oferă o finanţare de 2,9 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic în Cluj

ProCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea finanţării în valoare de 2.9 milioane de euro unei societăţi din grupul Solar Global din Cehia. Investiţia este destinată construirii unui parc fotovoltaic de 3,5 MW în partea de nord-vest a României, în judeţul Cluj.

Panourile fotovoltaice conţin celule fotovoltaice monocristaline cu o eficienţă de până la 22%, de la un producător Tier 1. Această investiţie va creşte producţia internă de energie regenerabilă cu aproximativ 5.2 GWh pe an.

Solar Global este unul dintre cei mai importanţi producători de energie din Cehia. De la înfiinţarea sa în 2009, a dezvoltat, conectat la reţea şi exploatat 28 de centrale fotovoltaice cu o putere totală de 35 MWp. Aceste centrale de dimensiuni mici şi mijlocii au fost construite în zone industriale dezafectate sau în zone care au fost neutilizate pentru o perioadă lungă de timp.

"Suntem încântaţi că am sprijinit Solar Global în această primă investiţie în sectorul energetic din România. Procredit Bank este partenerul bancar potrivit atât pentru sectorul IMM, cât şi pentru investitorii străini care recunosc potenţialul dezvoltării sectorului energetic din ţara noastră. Oferim soluţii de finanţare atât a proiectelor ce vor obţine venituri din vânzarea energiei produse în piaţa liberă, cât şi a celor ce vor miza pe semnarea unui PPA (acord de cumpărare a energiei electrice)" a declarat Ştefan Manole, Director General Procredit Bank România.

"Problema finanţării este absolut esenţială pentru grupul Solar Global ca să-şi poată îndeplini planurile în România. Negocierile cu băncile au fost lungi şi meticuloase, având în vedere faptul că suntem abia la început şi nu avem un istoric în România. Suntem foarte bucuroşi că am găsit în ProCredit Bank un partener care a fost interesat de proiectele noastre şi a putut să ne ofere o abordare profesională şi flexibilă. Credem că acest prim proiect a fost doar începutul unui parteneriat pe termen lung." a adăugat Marcel Malù¹ek, Director General Solar Global România.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional