Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluţiilor pentru sănătatea structurală a construcţiilor, îşi consolidează prezenţa în România şi deschide un al doilea sediu, la Cluj

Ştirile Zilei /

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluţiilor pentru sănătatea structurală a construcţiilor, îşi consolidează prezenţa în România şi deschide un al doilea sediu, la Cluj

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluţiilor pentru sănătatea structurală a mediului construit, îşi consolidează prezenţa pe plan local, prin deschiderea unui nou sediu, la Cluj, după o prezenţă de 13 ani în România. Anual, Sixense România investeşte aproximativ 8% din cifra de afaceri în dezvoltarea afacerii şi instruirea specialiştilor săi.

Consolidare a business-ului pentru compania care monitorizează siguranţa structurală a mediului construit din România

În 2023, Sixense România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro şi, în prezent, are o echipă ce numără 25 de persoane. Dezvoltarea continuă a companiei este marcată, anul acesta, de deschiderea unui al doilea sediu, la Cluj, pe lângă biroul existent în Bucureşti.

Sixense România are deja în portofoliu o serie de proiecte importante în regiunea de vest a ţării şi a derulat până acum activităţi de încercare cu probe pentru mai multe proiecte de infrastructură rutieră din zonă, oferind, de asemenea, servicii de urmărire a comportării construcţiilor în timp în execuţie şi în exploatare pentru o serie de construcţii civile din Cluj şi proximitate.

"Deschiderea celui de-al doilea sediu reprezintă, pentru noi, o dovadă a consolidării business-ului nostru şi un răspuns la solicitările pe care le-am primit pentru serviciile noastre, atât în sfera de proiecte publice de infrastructură, cât şi în categoria de investiţii şi dezvoltări private. După 13 ani de activitate în România, cu o hiper-specializare pe tot ceea ce înseamnă soluţii de urmărire a comportării construcţiilor în timp, ne bucurăm să creştem, să confirmăm dezvoltarea acestei nişe în care activăm şi să fim mai aproape de profesioniştii şi decidenţii care au nevoie de serviciile noastre", a declarat Mariana Garştea, Director General Sixense România & SEE.

Sediul din Cluj este format din specialişti cu experienţă semnificativă: ingineri topografi, geologi şi geotehnicieni. Compania intenţionează creşterea echipei locale pe parcursul acestui an, în funcţie de proiectele derulate în regiune şi de oportunităţile pieţei. Sediul din Cluj este condus de Gabriel Costin, Coordonator lucrări de monitorizare geotehnică şi principalul responsabil pentru dezvoltarea Sixense România în zona de vest a ţării.

Investiţii anuale de peste 100.000 de euro în dezvoltarea companiei

Deschiderea celui de-al doilea sediu al companiei este parte din consolidarea afacerilor Sixense în România. Anual, compania investeşte peste 100.000 de euro în dezvoltare, pentru activităţi precum: programe de training şi formare pentru specialiştii săi, certificarea sau recertificarea pe mai multe standarde de calitate ale domeniului (managementul calităţii, al mediului, al sănătăţii şi securităţii operaţionale), retehnologizare şi îmbunătăţirea echipamentelor tehnice utilizate şi altele.

În 2023, Sixense România s-a autorizat şi ca laborator de analize şi încercări în construcţii, devenind singura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizării structurale şi geotehnice.

Inovaţie în domeniu, prin soluţii de monitorizare automatizată şi în timp real

Misiunea Sixense România este să optimizeze şi să prelungească durata de viaţă a mediului construit, prin expertiză integrată şi soluţii digitale personalizate şi inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu dezvoltatori, proiectanţi, consultanţi, gestionari de infrastructură şi alţi profesionişti în construcţii.

De-a lungul timpului, compania a contribuit la inovarea domeniului său de activitate, prin soluţii de monitorizare automatizată şi în timp real, care permit urmărirea de la distanţă a proiectelor de construcţii complexe, cu un grad de risc ridicat. De asemenea, Sixense România a efectuat, numai în ultimul an, peste 50 de lucrări de încercare cu probe pentru proiecte de infrastructură rutieră, activitate esenţială pentru testarea siguranţei podurilor date în exploatare.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secţiune - Linia de Metrou 5 Bucureşti, Tunelele Daneş şi Sighişoara, Linia de metrou 4 Bucureşti, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Pod nou Agigea, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Podul suspendat de peste Dunăre de la Brăila (încercare cu probe), Neo Floreasca Lake, Aviaţiei Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Ţiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ş.a.

(C)

Despre Sixense România

Misiunea Sixense România este să optimizeze şi să prelungească durata de viaţă a mediului construit, prin expertiză integrată şi soluţii digitale personalizate şi inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanţi, consultanţi, gestionari de infrastructură şi alţi profesionişti în construcţii.

Compania oferă tehnologii de instrumentare şi monitorizare a riscurilor structurale şi geotehnice asociate şantierelor, precum şi inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecţia şi întreţinerea activelor (asset management) şi platforme informatice digitale. Sixense România este prezent de peste 13 ani pe piaţa locală şi face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secţiune - Linia de Metrou 5 Bucureşti, Tunelele Daneş şi Sighişoara, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Linia de metrou 4 Bucureşti, Pod nou Agigea, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviaţiei Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Ţiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ş.a.

Compania este şi membru co-fondator al Asociaţiei Profesionale de Monitorizare Geotehnică şi Structurală (APMGS).

Sixense România are birouri în Bucureşti (Str. Banul Dumitrache, nr. 30, sector 2) şi în Cluj (Str. Plevnei, nr. 35).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional