Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2022
Abonament gratuit

Noile proiecte rezidenţiale au sporit cu circa o treime vânzările de betoane din Capitală

Alina Toma Piaţa Imobiliară /

În momentul de faţă, în Capitală există peste 5.000 de apartamente noi în curs de execuţie în ansambluri rezidenţiale de mari dimensiuni. Majoritatea locuinţelor noi se adresează clasei medii şi medii superioare a bucureştenilor, cu preţuri începând de la 900 de euro/mp suprafaţă construită. Se pare că puzderia de şantiere noi va aduce venituri frumoase pentru producătorii de betoane, care au raportat, pentru prima jumătate a anului, o creştere între 25 şi 30% a vânzărilor pe piaţa de profil.

Conducerea "Holcim Româ-nia" a anunţat ieri că preconizea-ză, pentru prima jumătate a acestui an, o creştere de peste 30% a vânzărilor proprii de betoane în Bucureşti, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Capacitatea de producţie a companiei în Capitală este de 2.000 mc/zi, produşi şi livraţi. Cătălin Popescu, director regional Betoane şi Agregate Bucureşti în cadrul "Holcim România", a declarat: "Unele dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Capitală au determinat creşterea vânzărilor noastre de betoane în această zonă. În prezent, compania furnizează betoane pentru proiecte de anvergură (clădiri de birouri, apartamente de lux sau blocuri de locuinţe) precum Victoria Plaza, S Park, City Center şi Esmeralde Residence".

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, cantitatea de betoane produsă şi livrată pentru aceste proiecte este de peste 100.000 mc, iar tipurile de betoane folosite sunt mărci superioare precum C 20/25, C25/30, C28/35 şi C 32/40, dar şi betoane cu per-meabilitate P 8/10 sau P 12 /10.

La rândul său, "Carpatcement" estimează, pentru primul semestru al anului, o creştere a vânzărilor de betoane în Bucureşti cu circa 25% faţă de perioa-da similară a anului trecut. Conducerea companiei ne-a declarat că pune această majorare pe seama cererilor venite în special din partea companiilor care construiesc ansambluri rezidenţiale de amploare.

Bruno Roux, directorul general al "Lafarge Agregate&Betoane", ne-a spus că, în perioada analizată, volumul total al vânzărilor companiei a înregis-trat o creştere de 50% faţă de prima parte a anului trecut. Domnia sa ne-a explicat: "Primul semestru al anului trecut a fost destul de slab din punct de vedere al vânzărilor deoarece investiţiile în infrastructură au fost amânate, iar marile proiecte private abia fuseseră anunţate. Din acest motiv îmi exprim un optimism moderat cu privire la vânzările din acest an. Pot spune însă că Bucureştiul cu proiectele sale rezidenţiale de-marate în acest an cântăreşte greu în vânzările noastre de be-toane". Cel mai mare şantier în care este implicată "Lafarge Agregate&Betoane" este oră-şe-lul de peste un miliard de euro dezvoltat de "Băneasa Invest-ments" în nordul Capitalei. Numai pentru aceste lucrări, societatea a deschis două staţii de betoane în Băneasa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional